Éteri ebédidő: A kedvenc „de Miga“ szendvicseim Buenos Airesből

Az ún. „Sandwiches de Miga“ talán a  legjobb és legolcsóbb ebédtáji harapnivaló Buenos Airesben. Az elnevezés azt a körülbelül öt harapásra elég, omlós és puha, vékony szeletekre vágott, héj nélküli fehér kenyérből készült szendvicset takarja, amit leginkább sonkával és egy választott hozzávalóval töltenek meg, mégpedig duplarétegben. Mindez csupán 1 dolláromba került és pontosan azt a gyors energia-tuningot adta, amelyre egy osztályteremben töltött stúdium után vágytam.

Sonkás-paradicsomos de Miga szendvics a Confiteria la Victoria-ból (Recoleta negyed). A vékony szelet sonka, az ugyanilyen vastagságúra vágott paradicsom és a majonéz párosítása bár egyszerűnek tűnik, de nagyon jól épül egymásra, egyszerűsége ellenére, az újdonság varázsát nyújtja. A kenyér szuperlágy textúrája kényeztető élmény minden egyes harapásnál.

 

Sonkás és pálmaszíves de Miga szendvics a Sarmiento y Lambre utca sarkán lévő pékségből (Almagro negyed). A három réteg pihepuha kenyér szárazabb textúrájú sonkát és aromásabb sajtot rejt, ami belesimul a vékony vajrétegbe és a falatnyi darabokra vágott pálmaszívek közé. Egy igazi ínyenc snack.

 

Tostada Mixta, azaz sonkás-sajtos de Miga szendvics a La Poesía-ból. A gyönyörű történelmi San Telmo negyedben bukkantunk rá erre a nappal kávézó, este bárként funkcionáló helyre és rögtön ki is próbáltuk a délutáni snack kínálatát. Tökéletes sörkorcsolyának bizonyult a sósabb aromájú sonka és olvasztott sajt egyvelege ahogyan belesimult a ropogósra pirított és éterire átsütött kenyérszeletekbe.

 

Jamón Crudo y Palmitos, az (már korábban) imént megkóstolt sonkás-pálmaszíves de Miga,  La Poesía-módra. Már korábban meséltem az ismerősömnek erről a kombinációról és itt ki is próbálta! Ez a hatalmas, triplarétegű szendvics, tekintélyes méretű pálmaszív darabokkal és a sonka szempontjából is vastagabb szeletekkel volt megrakva. Bár nem kóstoltam meg, de így is szemet gyönyörködtető látványt nyújtott.

Fotó: a szerző hozzájárulásával

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!