Kalandok a konyhában: Sportszeletet készítek

Túró Rudi után ismét kalandoztam a konyhában, ezúttal a Sportszeletet elkészítése céljából. Tudtátok, hogy az immáron több mint 61 éves Sportszelet, csakúgy mint a rudi, még a szovjet idők öröksége  az első alumínium papírba tekert csoki csodák még MHK ( Munkára, Harcra Kész) Sportszelet néven futottak?

Az én receptem persze nem ebből a korszakból, hanem Réka Peti-Peterditől, a Globspot Kaliforniai tudósítójától van.

Hozzávalók és elkészítés: 2dl tej, 35-40 dkg kristálycukor, 6 kanál kakaó, 25 dkg margarin – ezeket összefőzzük. Aztán belekeverünk 50 dkg darált kekszet, 30 dkg darált diót és 1 db rum aromát. Az így kapott masszát egy közepes méretű tepsibe nyomkodjuk. 10-15 dkg csokit 0,5 dl étolajjal gőz fölött felolvasztunk, és a masszára csorgatjuk. Végül hűtőbe tesszük.

Alakítottam egy picit: kihagytam a diót, mert olyan társaságba járok ahol vannak emberek akik nem szeretik a diót, a keverés sorrendje sem volt ugyanaz. Először csak fél adaggal próbálkoztam, pedig egésszel kellett volna, mert a szeletem egyértelmű sikert aratott a barátaim körében. Plusz jelentem: franciákkal is teszteltettem a hazai sportszeletet, ők is imádták!

Az izkód ezúttal:  RUMOS.

(Még több cikk gasztronómiáról itt: gasztronómia. Még több cikk Franciaországról itt: Franciaország. Még több cikk Ildikótól itt: Mikó Ildikó.)

(Szívesen olvasnál, beszélgetnél még Franciaországról? Csatlakozz a Globspot – Magyarok Franciaországban csoporthoz!)

(Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is és nem maradsz le szerzőink egyetlen írásáról sem!)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!