Bemutatkozás: Marczell Zoltán (Prága, Csehország)

Mindig is vártam a lehetőségre, hogy kijuthassak külföldre. Nem volt egyszerű, de sikerült. Végre itt vagyok, Prágában, az ezertornyú városban, ami picit olyan, mint Amerika, hisz itt is bármi megtörténhet!

Szlovákiai magyar vagyok, 19 éves, Dunaszerdahelyen jártam gimnáziumba. Sokat sportolok és imádom ezt a várost, bár később szeretném bejárni a világot, elsősorban Brazíliát és az egyenlítői Afrikát.

Prágával egyszerűen nem lehet betelni. Mindig újabb és újabb rétegei tárulnak fel előttem: gyönyörű parkok, házak, utcák, melyek mintha egészen addig nem is léteztek volna. Elég lelépni a megszokott útvonalról, és az ember máris úgy érzi, mintha átlépett volna Narniába.

                                                                      Kávéházban                                                                   (fotó: Zoltán Marczell )

Kávéházban
(fotó: Zoltán Marczell)

A cseh sör. E szókapcsolat után lehetséges nem imádni ezt a várost? Egyelőre még csak gyűjtöm itt a tapasztalatokat, de első látásra szerelem volt. Mintha két különböző városban laknék, egyszerre egy nyüzsgő forgatag és a nyugalom szigete ez a hely, ahol az ember egy friss sör mellett kipihenheti élete összes fáradalmát. A jövőben azért nem csak az aranyló italról, hanem más helyi kulturális eseményekről is tudósítok majd nektek!

 

                                                                        A prágai forgatagban                                                                       (fotó : Zoltán Marczell )

A prágai forgatagban
(fotó : Zoltán Marczell)

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!