Rangos elismerésben részesült tudósítónk, Peti-Peterdi Réka

Néhány napja nagy megtiszteltetés érte szerzőnket, Peti-Peterdi Rékát. A 2015-ös Magyar Trikolór Tizenkét Hónapja naptárba bekerült fotója 3. díjat kapott az immáron kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő, ugyanazon nevet viselő fotópályázaton.

Gratulálunk!(Fotó: Peti-Peterdi Réka)

Gratulálunk!
(Fotó: Peti-Peterdi Réka)

A Magyar Trikolór Tizenkét Hónapja pályázatot a New York-i Hungarian TV Magazine és az ’56 Lángja Alapívány írta ki először 2006-ban, az 1956-os forradalom 50. évfordulója alkalmából. A Magyar Trikolór Naptárhoz, melynek ötletgazdája Szilagyi Ákos, a pályázatra beérkező munkákból válogatnak össze csupa olyan képet, melyen a magyar zászló színei dominálnak.

Szilágyi Ákos, Farkas Bertalan és Peti-Peterdi Réka(Fotó: Mánfai György)

Szilágyi Ákos, Farkas Bertalan és Peti-Peterdi Réka
(Fotó: Mánfai György)

A gálán minden évben neves művészek lépnek föl. A rangos és egyben megható idei rendezvény díszvendégei Farkas Bertalan és néhai hegymászónk, Erős Zsolt édesanyja voltak. A közönség ebben az évben is meghallgathatta a tavaly született lobogó dalt.

A díj jelentőségét emeli, hogy a zsűri elnöke Zsigmond Vilmos Oscar díjas operatőr volt, akinek a nevéhez olyan filmek fűződnek, mint a Harmadik típusú találkozások Steven Spielberg rendezésében, Az eastwicki boszorkányok Cher, Susan Sarandon és Michelle Pfeiffer főszereplésével, vagy Woody Allen remeke, a Kasszandra álma.

Réka 2014 májusában lett Globspotter, fotói azóta szünet nélkül gyönyörködtetik az olvasókat. Képei révén elutaztunk már a Rajna-völgybe, az ismeretlen Brazíliába, és a pueblo indiánok földjére.

Az egész szerkesztőség nevében gratulálunk neki, és reméljük, még sok fotóriporttal fog minket megajándékozni!

(Még több cikk és fotóriport Rékától itt: Peti-Peterdi Réka. Még több fotó tudósítóinktól itt: hét fotója és itt fotóriport.)

(Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is és nem maradsz le szerzőink egyetlen írásáról sem!)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!