Globstopper – új cikksorozat minden kedden a Globspoton

Ki a Globspotter? Egy olyan személy, aki nem Magyarországon él és rendszeresen ír beszámolót az életéről, új otthonáról és tapasztalatairól a Globspotra. Mi a Globstopper? Egy új cikksorozat minden kedden oldalunkon, ahol végre egymást szivathatják egymástól is kérdezhetnek a Globspotterek, hogy az olvasókkal, azaz veletek együtt még jobban megismerhessük a világot.

A játék igen egyszerű: Globspotter kérdez Globspottertől. A megkérdezett (kihívott) szerzőnknek pontosan egy hete van, hogy a kérdés felvetőjének egy cikk formájában válaszoljon. Ha ez nem sikerül neki keddtől keddig, akkor a kihívó által megjelölt virtuális zálogot kell adnia. Amennyiben sikerrel jár és határidőre elkészül az írás, úgy megnyeri a jogot, hogy ő hívja ki az általa tetszőlegesen kiválasztott tudósítónkat a következő hétre.

Esetleg még mindig nem teljesen érthető? Akkor itt a konkrét példa, az első kihívás.

A Globspot egyik alapítója, Jónás László kérdezi Hegyes Dórától, oldalunk amerikai és törökországi szerzőjétől:

Lassan közeleg az Egyesült Államok egyik legismertebb ünnepe, az idén november 27-re eső hálaadás. Ennek kapcsán sokakat érdekelhet, hogy pontosan hogyan is készül az igazi hálaadás napi pulyka? Milyen egyéb összetevőkből áll még aznap a vacsora? Recepttel, hozzávalókkal, mindennel. Illetve, mivel duplán érintett vagy, miért turkey (Törökország) a pulyka neve angolul? Ha nem sikerül határidőre megírni a cikket, akkor egy közös képet kérnénk tőled egy pulykával. Az egyszerűség kedvéért a madár lehet élő vagy halott is.  :)

Képünk (egyelőre) illusztráció (fotó: Thinkstockphotos)

Képünk (egyelőre) illusztráció
(fotó: Thinkstockphotos)

A feladat tehát adott, a Globstopper megkezdte virtuális ketyegését, jövő kedden várjuk Dóra cikkét vagy fotóját. Na, és persze az újabb kihívást.

(Tetszett a cikk? Kövess minket a facebook-on is és nem maradsz le szerzőink egyetlen írásáról sem!)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!