Egyéjszakás vagy hosszútáv? – Ismerkedési tippek New Yorkra

Nagyon sokat gondolkodtam rajta, hogy vajon az első cikkem miről is szóljon, hiszen gyanítom, hogy tíz emberből nyolcnak New York hallatán először a Szex és New York című sorozat, valamint Sarah Jessica Parker jut eszébe. Nos, csak egy szösszenet erejéig térnék ki Carry Bradshaw életére. Először is illúzióromboló leszek: Mr. Big nem létezik valamint senki nem él úgy, mint ahogy azt a négy lány teszi a sorozatban. Egyetlen egy dolog igaz az egész sorozatból, “New Yorkban mindig mindenki vagy munkát keres, vagy apartmant vagy pedig párkapcsolatot”. Ezzel azt hiszem elég is a mesevilágból. Na de akkor hogyan is zajlik egy bulizós, ismerkedős este a “városban amely sosem alszik?” Elmesélek néhány esetleges variációt.

Történt 2013 szilveszter éjjelén, hogy a szintén egyedülálló barátnőmmel megbeszéltük, hogy bizony a 2014-es év merőben más lesz az előzőeknél. Amikor csak tehetjük, kihasználjuk a szabad hétvégét és bizony belevetjük magunkat az éjszakába. IÍgy is történt, Január második hétvégéjén sikeresen el is mentünk egy speed date-re (gyors randi). Hogy miért erre? Mert ez volt a leggyorsabb módja, hogy pasit szedjünk fel, akivel átbulizzuk az éjszaka hátralévő részét. Nos, tévedtünk.

Na de hogyan is zajlik egy ilyen speed date? 30 hölgy van a teremben, kortól és nemzetiségtől függően és mindenki közülük kap egy-egy asztalt, ahol egyedül ül egy itallal a kezében. Van szintén 30 férfi, akik gongszóra váltogatják az asztalokat. A gong két percenként szólal meg, tehát mind a két félnek ennyi ideje van arra, hogy végiggondolja, bejön-e neki az illető. A legkellemetlenebb az, amikor mosolyogva köszöntök egymásnak, de már akkor látjátok, hogy egyáltalán nem vagytok szimpatikusak egymásnak. A pasi viszont nem állhat fel addig, amíg a gong meg nem szólal és ilyenkor csak némán ültök és életetek leghosszabb 120 másodperce alig akar véget érni. Maradjunk annyiban, hogy ezt a speed date-et nem nekem és a barátnőmnek találták ki, bár jókat nevettünk és megmarad örök emléknek.

Speed date (fotó: Mió Judit)

Speed date
(fotó: Mió Judit)

A következő verzió, hogy feliratkozol egy meetup groupba, ahol csak egyedülálló (vagy legalább is annak magukat beállító) személyek vannak. Ezek a meetup csoportok szoktak minden hétvégén bulikat rendezni különböző helyeken, ahová előzőleg fel kell iratkozni, hogy menni szeretnél. Ez történt velünk is: bizony odakeveredtünk egy Anti-Valentine partyra. Nagyon vegyes társaság jelenik meg egy ilyen estén. Ázsia, Európa és Latin-Amerika és képviselteti magát, de ez így jó. Ezek a bulik legtöbbször klubokban vagy akár diszkókban vannak, ahol táncolni és italt fogyasztani is lehet. Kikapcsolódásnak, szórakozásnak tökéletes, de arra, hogy esetleg párt találj magadnak, azt felejtsd el. Maximum ahogy itt mondják “I just wanna have fun” (vagyis magyarul 1-2 éjszakára).

Diszkrét buli (fotó: Mió Judit)

Diszkrét buli
(fotó: Mió Judit)

Nagyon sokszor előfordul olyan eset is, amikor a saját nemzetiségeddel bulizol. A legtöbb alkalommal ez szokott történni. Akár házibuli, akár rendezvény keretében. Ezek igazi magyaros esték szoktak lenni, úgy, ahogy azt mi magyarok igazán csináljuk. Kis beszélgetés, éneklés, táncolás, szendvicsekkel, rántott hússal és persze az elmaradhatatlan pálinkával (már ha éppen valakinek van).

Őszintén szólva, ebben a rohanó városban ahol szó szerint mindenki két perccel előrébb tart nálad, nagyon kevés idő akad az igazi önfeledt bulizásra, de amikor sikerül akkor bizony próbáljuk a lehető legjobbat kihozni magunkból és a legjobban érezni magunkat.

Akkor vegyük is számba, hogy összességében melyek azok a dolgok amit én javasolnék ismerkedés gyanánt New Yorkban. Szerintem a meetup groupok által szervezett bulik során lehet a legtöbb ismeretségre szert tenni. Annyira sokféle ember jár ezekre a partikra, annyira sokszínű személyiségek, akik nyitottak a beszélgetésekre és akár a későbbi ismerkedésekre is, hogy ha párkapcsolat nem is alakul ki belőle, de akár hosszabb távú barátság igen, amely a későbbiek folyamán bizony jól jöhet. Persze ez mind akkor igaz, ha te is elég nyitott vagy a többi ember irányába. Ne félj kinyitni a szádat és barátkozni, ismerkedni mert New York pont az a hely, ahol ezt önfeledten megteheted.

(Még több cikk bulizásról itt: buli. Még több cikk az Egyesült Államokról itt: Egyesült Államok. Még több cikk Judittól itt: Mió Judit.)

(Szívesen olvasnál, beszélgetnél még az Egyesült Államokról? Csatlakozz a Globspot – Magyarok Amerikában csoporthoz!)

(Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is és nem maradsz le szerzőink egyetlen írásáról sem!)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!