Ranchon Cubano – Forró ritmusok a spanyol tengerparton

A Ranchon Cubano Marbella egyik legjobb tengerpartján található. Nem más ez, mint egy chiringuito, ami szezonálisan nyitva tartó tengerparti éttermet jelöl, ahol evés közben a lábunk a homokba lóg. A Ranchon Cubano-t 2000-ben alapította Esteban Guzman,  akit magával ragadott a kubai és latin-amerikai kultúra. 

(Fotó: Czibere Csilla)

(Fotó: Czibere Csilla)

Az volt a célja, hogy a Costa del Sol szívébe egy csöppnyi kubai hangulatot, életérzést csempésszen. Sikerült neki.

Az első ránézésre semmitmondó, műanyagasztalos, tengerparti étterem igazi gyöngyszem a környéken. Az itt élő latin-amerikaiak kedvelt szórakozóhelye, de spanyolok és a Costa del sol-on nyaraló külföldiek is szívesen látogatják.

Április 1-től (amennyiben az időjárás engedi) november 1-ig tart nyitva, táncosokkal és élőzenével tarkított latin-amerikai partikat szerveznek ide.

(Fotó: Czibere Csilla)

(Fotó: Czibere Csilla)

A lelkes tánctanárok mindent megtesznek a jó hangulat és a tánctudásunk gyarapítása érdekében. A férfiak még az udvarlástól sem riadnak vissza egy-egy forró tánc reményében. Itt bárki királynőként érezheti magát egy éjszakára.

Az igazi bulikat vasárnaponként rendezik Az emberek elözönlik a chiringuito tengerpartját, és mivel egész nap szól a latin zene, sokan az esti bulira is maradnak. A kavalkádban találkozhatunk a partról becsattogó emberekkel, helyiekkel, nyaralókkal, idősebbekkel, fiatalokkal; akadnak, akik kiöltözve érkeznek, a paletta igen széles.

(Fotó: Czibere Csilla)

(Fotó: Czibere Csilla)

A személyzet kedves, előzékeny csapatot alkot. Annyira, hogy egy alkalommal Lolo, a dominikai csapos, kinyitotta a helyet a barátnőmnek és nekem egy háromszemélyes, táncoktató bulira. Bevallom, velem nem volt könnyű dolga, de igen lelkes volt.

(Fotó: Czibere Csilla)

(Fotó: Czibere Csilla)

Hozzá kell tenni, hogy a bachata igencsak bensőséges tánc. Úriember csak azzal a hölggyel tancolja, aki roppant közel áll a szívéhez, hiszen ebben a táncban a táncpartnerek csípője annyira összefeszül, hogy egy gombostűt is képtelenség lenne közéjük préselni.

Ahogy az idő forrósodik a nyár előrehaladtával, úgy a hangulat is fokozódik a Ranchon Cubanoban. Júniustól szombaton és vasárnap vannak partik, júliustól péntek, szombat, vasárnap, augusztustól pedig mindennap lehetőségünk van megfürdeni a kubai hangulatban.

(Fotó: Czibere Csilla)

(Fotó: Czibere Csilla)

A Ranchon Cubano egy felejthetetlen costa del soli nyaralás elengedhetetlen része.

Vamos a bailar! (Táncra fel!)

Elérhetőség: Marbella, Playa Real de Zaragoza – N340-es útról a las chapasi kijárat előtt kell lehajtani, ha Marbella központ felől érkezünk, de bárkit megkérdezhetünk, hogy megkapjuk a megfelelő útbaigazítást.

Ár: ××××

Ár- érték arány: ×××

Hangulat: át kell élni

(Szívesen olvasnál, beszélgetnél még Spanyolországról? Csatlakozz a Globspot – Magyarok Spanyolországban csoporthoz!)

(Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is és nem maradsz le szerzőink egyetlen írásáról sem!)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!