A Globspotterek alkoholos kedvencekre vadásznak

Hat országból jelentenek a Globspotterek a helyiek kedvenc alkoholos italáról.

Aperol – Olaszország

Megalkotásának pillanatától kezdve az Aperol az egyik legnépszerűbb alkoholos ital Olaszországban. Az italt 1919-ben a Padovában megrendezett nemzetközi vásáron mutatták be először a Barbieri testvérek.

A narancssárga, gyümölcsös-kesernyés ital összetevői között található a jácint, számos gyógynövény, a rebarbara és természetesen az édes-keserű narancs. A teljes recept titkos és lassan száz éve változatlan. Az 11%-os az alkoholtartalmú Aperolt általában az Aperol Spritz alapjául használják.

Speight’s sör – Új-Zéland

A ’dél büszkesége’ vagy az ’ igazi déli ember’ neveken is emlegetett Speight’s sör az új-zélandi Dunedin városában található sörfőzdéről kapta a nevét. A sört 1987 április 4-én főzték ki először. Az Új-Zélandon jól ismert barbecue-kon mindig megtalálható a Speight’s sör. Sokan úgy vélik, hogy akkor esik igazán jól, ha az ember steaket eszik.

(Forrás: www.ohbeautifulbeer.com/2012/11/speights-brewery/)

(Forrás: www.ohbeautifulbeer.com/2012/11/speights-brewery/)

Akvavit – Dánia

Az akvavit Dánia hivatalos nemzeti itala. Az akvavit gabonából vagy burgonyából előállított fűszerezett, köményes szeszesital. Elsősorban Németországban és Skandináviában (Svédország, Dánia, Norvégia, Feröer-szigetek) gyártják. Több néven ismert ital: akevitt, snaps, dram stb.

Bor – Svédország

Sokan úgy vélik, hogy a klímaváltozás miatt egyre északabbra lehet majd csak igazán jó bort termelni. Emiatt Európa-szerte nagy változások lehetnek a borvidékék terén. Már lassan hat éve elültették az első szőlőket Svédország délnyugati részén, Malmö városához közel.

Raki – Törökország

Igaz, a Raki nem Törökország hivatalos nemzeti itala, de az biztos, hogy a törökök kedvenc töménye. A Raki ánizsmaggal ízesített törköly- vagy gyümölcspárlat. Magas alkohol tartalma miatt (40-50%) nem tisztán, hanem vízzel felöntve szokás inni.

Sör – Japán

Japánban a legnépszerűbb alkoholos ital a sör. Évente több mint 9 milliárd litert fogyasztanak belőle. A szigetországben akár cseresznyevirágból készült sört is találhatunk, bár ez nem általánosan elterjedt.

(Forrás: www.google.hu)

(Forrás: www.google.hu)

Japánban a sör a 17. században jelent meg, amikor a holland kereskedők sörbárokat hoztak létre a matrózoknak. Később, amikor Japán ismét megnyitotta a kapuit a kereskedelem felé, elkezdték az italt importálni, illetve szakképzett sörfőző mesterek segítségével elkezdték a helyi kereskedelmet is. A japán sör fő gyártói (Asahi, Sapporo, Suntory és Kirin) főleg világos söröket készítenek, olyan 5% körüli alkoholtartalommal.

Sör vagy FISK – Norvégia

Norvégiában is tipikus ital a sör. Azért is szeretik a helyiek, mert sok más alkoholos itallal ellentétben, normál boltokban is hozzáférhető. A Fisk (Fishshot, Fisherman’s) pedig egy mentolos ízű nagyjából 30%-os ital, amelynek íze sokak szerint egyfajta nem túl finom fogkrémhez hasonlít.

 globspot_orszag_legnepszerubb_alkoholKattints a képre, hogy nagyban lásd!

(Ugyanezen országok leghosszabb folyóit és legmagasabb pontjait itt és itt, valamint a legnépesebb városait és legkedveltebb ételeit itt és itt nézheted meg!)

(Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem maradsz le szerzőink egyetlen írásáról sem!)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!