A szerelemben nem számit az idegen nyelv

Még erdélyi kalandozásaim során tapasztaltam, hogy ha megtetszett valaki és az illető éppen nem volt magyar ajkú, ez nem jelenthetett akadályt a kapcsolatra nézve! Anno a 2000-es évek elején Romániában nem volt még annyira divat a Valentin-napi ajándékozás, talán 2005 tájékán, Magyarországon vált számomra ismertté ez a szokás, de vagy nem volt kit megajándékozni, vagy a célszemély volt kissé lemaradva a szokásokat illetően, és üres kézzel maradtam február 14-én!

Jelenleg, francia férfi párjaként már jobban „ki tudom használni” ezt a csodás hagyományt, mert a francia férfiak szeretnek és tudnak is udvarolni, szóval, ha éppen adódik, egy alkalom nem sajnálnak energiát vagy pénzt fordítani a romantikus pillanatok fenntartásához! Ha van köztetek olyan lány, aki francia férfi szívét tervezi meghódítani, csak azt tanácsolom: legyetek mindig eredetiek, semmi felszínesség, ezt nagyon fogják értékelni! Őszintén mondom, hogy nálam a természetesség magyar „terepen” sosem vált még be ennyire a hódítások során! Bár nem voltam sosem valamilyen stratégiát követő ember, ha el akartam érni valamit, de az biztos, hogy nekem a nyelvi különbségek csak fokozták a kettőnk közötti érzelmeket.

french man

french man
(forrás: gettyimages.fr)

Rengeteg sztorit hallani különböző nemzetiségű párokról, ahol az egyikük megtanulta a másik anyanyelvét. Tapasztalatból mondom, nincs jobb, sem gyorsabb nyelvoktató a szerelemnél, rekordidő alatt képesek vagyunk nap, mint nap a másik anyanyelvén kommunikálni, sőt már-már gondolkodni is! Szóval érdemes megfontolni ezt a javaslatot azoknak, akiket a nyelvi korlátok visszatartanak.

Most éppen Olaszországban élünk, nem tudom, hogy itt miként zajlanak a Valentin-napi események, és csak hírből ismerem az olasz férfiak hozzáállását és lelkivilágát, de megkérdeztem egy kedves magyar ismerősömet, akinek olasz a párja, hátha többet tud a témáról. Véleménye szerint a szicíliai férfiak türelmetlenek, extrém féltékenységgel rendelkeznek, amiből az következik, hogy nagy a birtoklási vágyuk és sértődékenyek.

olasz macho(forrás: gettyimages.fr)

olasz macho
(forrás: gettyimages.fr)

“Szeretnek ékszert vásárolni ezzel is jó pontot szerezve maguknak, nagyon tudnak bókolni, főleg ha a hasukról van szó vagy pályáznak valamire. Jókat lehet velük röhögni, nem unalmasak, adnak a külsejükre. Valentin-nap ünneplése Olaszországban: azok a párok, akik nem szeretik, ezt a hagyományt inkább csak elmennek együtt vacsorázni egy kis étterembe.” – így az érintett.

Szerintem ez legtöbb országra igaz, ha az ajándékozást túlzásnak vagy giccsesnek találjuk, elég egy röpke romantikus pillanatot csempészni a kapcsolatainkba ezzel jelezve a kölcsönös tiszteletet és érzelmeinket a másik iránt. Ezt pedig, úgy gondolom, nemcsak Valentin-napon kellene követni, tegyetek így ti is!

 

(Tetszett a cikk? Kövess minket a facebook-on is és nem maradsz le szerzőink egyetlen írásáról sem!)

(Szívesen olvasnál, beszélgetnél még Olaszországról? Csatlakozz a Globspot – Magyarok Olaszországban csoporthoz!)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!