Sanghaj Underground – A Shelter és az Arkham

A szinte meginghatatlan Shelter már évek óta ült Shanghaj képzeletbeli klubkirályságának bakelitlemezekből kovácsolt trónján. A vazallus partiseregek emberemlékezet óta minden hétvégén engedelmesen mentek le a Fuxing úti underground zarándokhelyre, hogy eleget tegyenek szórakozási kötelezettségeiknek. Mondhatni a semmiből tört elő a vad trónbitorló, mely az Arkham névre hallgatott.

Tény és való, az Arkham az egyik legjobb klub a Shelter prehisztorikus fennállása óta. Méltó kihívóként nem is a Shelter majmolására törekvő helyről van szó, és talán az Arkham nem is annyira az underground vonalat igyekszik hangsúlyozni. Inkább afféle partizóknak találták ki, akiknek tetszik az underground szó, de fogalmuk sincs róla mi az.

Arkham(Fotó:  www.smartshanghai.com)

Arkham
(Fotó: smartshanghai)

A Shelter bár minden tekintetben eleget tesz egy mocskos földalatti klub feltételeinek, azért valljuk be, sötét-füstös romantikája ellenére sem a legkényelmesebb hely bulizni. Az Arkham ezzel szemben alapvetően szintúgy földalatti létesítmény, annak összes jellemvonásaival, de a lehető leginkább felhasználóbarát azok közül, hogy úgy mondjam. Meglepően tágas, ezáltal még lélegezni is lehet, ami nem egy elhanyagolható cselekménye a vad csapolásokban manifesztálódott eufóriának, sokkal nagyobb a befogadó tere is a bunkerral szemben, és nem kevésbe kisebb, nem kevésbe underground-dabb nevek lépnek fel az Arkhamban minden hónapban.

Arkham(Fotő:  http://www.arkhamshanghai.com/gallery)

Arkham
(Fotó: arkhamshanghai)

A Shelter parti-promóterjai általában gyorsabban csapnak le egy-egy nagy fellepőre, de ha az Arhhamnak nem is mindig sikerül megtölteni a tágas tereket, igazi csemegéket itt is találhatunk bőven, ha minőségi zenére vagyunk. Hogy melyik a jobb klub, teljesen egyéni ízlés kérdése. Az Arkham egy üde színfolt, s alakuljon bárhogy is a sanghaji éjszakai életben kialakult underground csata, ha két klub azon harcol, hogy jobbnál jobb bulikkal hajtsa uralma alá Kelet Szajhájának partikirályságát, ennek csak egyetlen nyertese lehet, és az nem más mint a partizó maga.

Megközelítés: Wulumuqi Nan Lu 1, a Hengshan út közelében, Xuhui kerület 徐汇区乌鲁木齐 南 路1号, 近衡山路)

 

(Még több cikk Kínáról itt: Kína. Még több cikk Tamástól itt: Dóczi Tamás.)

(Szívesen olvasnál, beszélgetnél még Kínáról? Csatlakozz a Globspot – Magyarok Kínában csoporthoz!)

(Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is és nem maradsz le szerzőink egyetlen írásáról sem!)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!