Túró Rudi pálcikával – Könyvbemutató

Milyen a mai Kína? Milyen érzés olyan helyen élni, ahol eleinte még csak elolvasni sem tudja az ember a feliratokat vagy az étlapot? Mit rejt a távol-keleti ország egy magyar lány számára? A Pekingben töltött három évem alatt, a kínai kultúrában szerzett élményeimből született a Túró Rudi pálcikával című könyvem, amely választ ad a fenti kérdésekre.

Szeretettel várok mindenkit a könyv bemutatójára 2015. november 11-én, szerdán 18 órai kezdettel a KSH könyvtárában (1024 Budapest, Keleti Károly u. 5.).

Beszélgetőpartnerem, Györe Gabriella, költő, irodalomtörténész lesz.

Egy kis ízelítő:

Részletek a könyvből itt.
A könyvről: Peking nem várja tárt karokkal a történet főhősét, aki férjét követve kerül a kínai fővárosba. Zavarbaejtőek az első benyomások a 17 milliós nagyvárosról, mindent elborít a szmog és meghökkentően furcsák a szokások. A hosszan elnyúló kultúrsokk és e távoli világ azonban lehetőségeket is kínál: a magyar lány nemcsak Peking ezerszínű arcát, piros lampionos éttermeit, a több száz éves keskeny utcákban rejtőző buddhista templomokat fedezi fel, hanem választ kap saját sorsát, jelenét és jövőjét kutató kérdéseire is. Komfortzónáján túlra tologatja saját határait, hogy az idegen környezetben beidegződések és társadalmi elvárások nélkül nézzen szembe önmagával.

A szerző 2014-ben megjelent Amerika! Visszaintegetsz? című könyvében az Egyesült Államokban átélt kultúrsokkot és az ismeretlen világba való beilleszkedést mutatta be. A Túró Rudi pálcikával című kötetben egy másik, a magyar valóságtól nagyon távoli kultúrában folytatódik a történet. Ami azonban állandó: a regény sajátos, öniróniával fűszerezett humora és az elgondolkodtató, őszinte önkeresés.

(Olvasd el Éva Magyar nők vándoréletmódban című cikksorozatának részeit: 1. rész2. rész  3.rész 4.rész 5.rész)

(Olvasd el Éva Akik beleszerettek Magyarországba című cikksorozatának részeit is: 1. rész2. rész3. rész)

( A szerző facebook oldalát is megnézheted: itt)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!