Dubai büszkesége: a Shopping Fesztivál

Dubai sosem áll meg! Szinte még véget sem ért az év végi ünnepi időszak, máris egy újabb nagyszabású esemény sorozatnak lehetünk a részesei. Ez pedig nem más, mint a híres Dubai Shopping Festival (továbbiakban DSF). Az itt élők, és a januárban idelátogatók mind tudják, hogy januárban a vásárlásé a főszerep.

A DSF-t 1996-ban hívta életre a dubai kormány, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy már az év elején minél több turistát csábítsanak a városba. A DSF több, mint egy téli kiárusítás, ez a Közel-Kelet legnagyobb bevásárló és szórakoztató fesztiválja, ami idén január 1-től február 1-ig tart. A retail szektor hihetetlen akciókkal várja a vásárlókat. Nem ritka az 50-70%-os kedvezmény, ami tényleges kedvezményt jelent. Vagyis nem trükköznek az árakkal, hogy az akciós időszak előtt megemelik és abból engednek. Emellett persze van számos másféle akció is, pl. „egyet fizet, sokat vihet”. Ez is gyakran a kedvezményes ár mellett vehető igénybe. A legtöbb bevásárlóközpont szervez tombolát is, ahol pár száz dirham ellenében, akár több 10 vagy 100 ezer dirhamot is lehet nyerni. Vagy egy autót, vagy aranyat, vagy gyémántot. Ezek is igazán vonzó ajánlatok, de még ezt is lehet überelni. Az egyik helyi építőipari cég ajánlat az idei DSF idejére: vegyél egy apartmant/villát, fizesd be a vételár 20%-át, és ők adnak a lakás mellé egy luxusautót, ami akár egy Lamborghini Huracan is lehet.

3297695551

Fotó: Tressel-Ivicsics Gabriella

A DSF ma már többet jelent, mint puszta vásárlást, hiszen az egész családnak kínál élvezetes, szórakoztató programokat. Idén több mint 150 esemény színesíti, gazdagítja az eseménysorozatot. Lesznek divatbemutatók, szépség tanácsadás, közönség találkozók (helyi és nemzetközi nagyágyúkkal), színházi előadások (pl, a párizsi opera balett előadása vagy a Szépség és a Szörnyeteg színpadi változata). Idén a Fazza Championshipet is a DSF idején rendezik meg, ahol az Emirátusok legjobb vadászát, solymászát és gyöngyhalászát keresik, ezzel adózva a régi hagyományoknak, amikor még ezek voltak a fő tevékenységek az Emirátusokban. És a DSF hétvégéin természetesen a tűzijáték sem marad el, mert nélküle Dubaiban nincs fesztivál/ünnep.

Szóval, akinek még maradt a pulykapénzből vagy az év végi bónuszból, az gyorsan foglaljon egy helyet a következő dubai járatra, töltse fel a ruhatárát tavaszra, és élvezze a számos kulturális program valamelyikét.

Ha többet szeretnél tudni az eseményről, akkor látogass el a DSF hivatalos oldalára, ahol minden fontos információt megtalálsz, vagy kövesd az eseményt a Facebookon.

Ha tetszett a cikk, nézd meg Gabriella saját blogát is: itt!

(Még több cikk Gabriellától itt: Tressel-Ivicsics Gabriella)

(Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is és nem maradsz le szerzőink egyetlen írásáról sem!)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!