Egy adventi nap Párizsban

Párizs nem más, mint meleg színű, ikonikus kőépületek, lenyűgöző építészeti stílusok, zenélő harangok, gigantikus méretű bevásárlóközpontok, idilli sétálóutcák tökéletes keveréke. Az évek folyamán a francia főváros joggal szerzett hírnevet magának. Ez a káprázatos, kozmopolita hely , üde zöld és lombos a meleg nyári hónapok folyamán, télen meg hideg , és többnyire szürke.

A turisták számára Párizs egész évben kiváló célpont. Legyen ősz, tél, tavasz vagy nyár, a fények városába igen könnyen bele lehet szeretni. A főváros decemberben a megszokottnál is szebben ragyog. A sugárutak megtelnek a karácsony fényeivel. A csodálatosan díszített Notre-Dame-ot , Champs-Elysées-t, vagy az ideiglenes korcsolyapálya gyűrűt sokan látogatják ilyenkor. A karácsonyi vásárok igen látványosak. Itt a turisták megkóstolhatják a szezonális különlegességeket ,vagy akár meglephetik szeretteiket kézműves mesterek által készített csodákkal. Íme Párizs képeken. egy decemberi napon.

KLIKKELJ A LENTI VIDEÓRA ÉS NÉZD MEG A DECEMBERI PÁRIZST!

(Még több cikk a karácsonyról itt: karácsony. Még több cikk Franciaországról itt: Franciaország. Még több cikk Rékától itt: Peti-Peterdi Réka.)

(Szívesen olvasnál, beszélgetnél még Franciaországról? Csatlakozz a Globspot – Magyarok Franciaországban csoporthoz!)

(Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is és nem maradsz le szerzőink egyetlen írásáról sem!)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!