Egy kaliforniai magyar Olaszországban – képriport

Ismét utazom. Ezúttal Európában hagytam magam mögött a kilométereket. Ahogy számolom, egészen sokat.  Bergamo, egy olasz hegyvidéki városka volt a végső úti cél, mely Milánótól északkeletre, 40 km-re fekszik az Alpok vonulatánál. Lévén, hogy Verona is útba esett, a kamerámmal itt is szétnéztem. Olaszország harmadik legnagyobb, legendás városa számos kincset rejteget, ezeket igyekeztem felfedezni és megosztani veletek képeken. Engem a négyszögletű terek, a hangos reggeli piacok, a csodálatosabbnál csodálatosabb középkori épületek és tornyok, élettel teli kávézók olyannyira ámulatba ejtettek, hogy alig várom, hogy idővel visszatérhessek.

Ez egy képriport, ahol most nem is én, hanem bízom benne, hogy a fotóim mesélnek.

(fotó: Peti-Peterdi Réka)

(fotó: Peti-Peterdi Réka)

Pécsről indulva a magyar határt Barcsnál hagytam el. A megközelítőleg nyolc órás út Veronáig Horvátországon és Szlovénián keresztül vezetett.  Szlovénia üde zöld hegyvidéke pompázik, így átutazóban is magával ragadott, Olaszországban meg az egymást követő szőlősorok vonzották a tekintetem. Így az autópályán az utazás utasként csöppet sem unalmas.

A Pécstő-Pécsig 1663 kilométeres körút, három tele tankkal megtehető, megközelítőleg 300 euró volt az útiköltség. Jó tudni, hogy Szlovéniában papír alapú matricák vannak forgalomban, amit a megvásárlást követően az autó szélvédőjére fel kell ragasztani. A heti matrica ára 15 euró.

A menetidő oda és vissza is jó tempóval megközelítőleg nyolc óra.  Visszafelé Bergamoból Triesztet az A4-es autópályán utazva három órán belül el lehet érni, még úgy is, ha az eső úgy szakad, mintha dézsából öntenék.  Az autópálya díjért itt 26 eurót kellett fizetni.

(fotó: Peti-Peterdi Réka)

(fotó: Peti-Peterdi Réka)

Ha erre az útra vállalkoztok, ajánlatos megszállni valahol. Verona egy opció lehet. Számos népszerű hotel között válogathattok. A városban egy két csillagos hotel ára 80 euró reggeli nélkül, ez egy jó árnak számít. Bergamoban a Hotel Excelsior S. Marco egy közkedvelt hotel, én is csak ajánlani tudom. A négy csillagos szálloda nyolcadik emeletéről, mint azt a fenti képen is láthatjátok, csodálatos kilátás nyílik. Íme, a többi kép. Fedezzetek fel velem képeken két csodás olasz várost.

Verona

Piazza delle Erbe - Verona történelmi városközpontjának a centruma (fotó: Peti-Peterdi Réka)

Piazza delle Erbe – Verona történelmi városközpontjának a centruma
(fotó: Peti-Peterdi Réka)

Torre dei Lamberti a XII. századból (fotó: Peti-Peterdi Réka)

Torre dei Lamberti a XII. századból
(fotó: Peti-Peterdi Réka)

Aréna (fotó: Peti-Peterdi Réka)

Aréna
(fotó: Peti-Peterdi Réka)

Bergamo

<br /><br /><br />

(Tetszett a cikk? Kövess minket a facebook-on is és nem maradsz le szerzőink egyetlen írásáról sem!)

(Szívesen olvasnál, beszélgetnél még Olaszországról? Csatlakozz a Globspot – Magyarok Olaszországban csoporthoz!)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!