Limassol Marina – luxusjachtok és gyorséttermek

A születésnapomon az volt a kívánságom, hogy menjünk el Limasszolba és töltsünk el egy kellemes napot a Limassol Marinában. Nagyon szép október végi szombat volt, talán egy picit melegebb is volt a kelleténél. A kisfiamra,  Noelre, még felkerült egy pici naptej is.

Limassol Marina egy hatalmas beruházás volt és 2014 májusában adták át a nagyközönségnek. Októberre már minden villát és apartmant eladtak, még azt is ami nem épült meg, mert egy része azóta is folyamatosan épül.

Minden eladva (fotó: Béres Noémi)

Minden eladva
(fotó: Béres Noémi)

Gondolom kitaláljátok, hogy milyen nemzetiségű a vásárlók legnagyobb része. Nem, nem ciprusi, hanem orosz ajkú. Sok hajót is láttunk, amin büszkén lengett az orosz zászló.

Ciprusi oroszok (fotó: Béres Noémi)

Ciprusi oroszok
(fotó: Béres Noémi)

A sors fintora, hogy egész sok gyorséttermet – KFC, Pizza Hut, TGI Friday’s – sikerült idetelepíteni. Nekem kicsit nem fér a fejembe, hogy több milliót érő jachtok tulajdonosai kiugranak a partra egy hamburgerre és leöblítik egy kis kólával. Valahogy szofisztikáltabbnak képzelem el az orosz oligarchák életét, de sohasem lehet tudni.

Erről jut eszembe, hogy pár évvel ezelőtt Mallorcán üdültünk és nem tudtuk, de egy elég felkapott kis tengerparti városba foglaltunk szállást, aminek volt egy jachkikötője is. Port Andratx a neve egyébként. Nos, annyi lepukkadt ruhába öltözött milliomos jachtulajdonost még nem láttunk, mint ott. Hiába, nem a ruha teszi az embert.

Repüljünk vissza Limasszolba. Persze vannak ott luxus kategóriába tartozó éttermek is, de ezekből van kevesebb. Konditermeket és koktélbárokat is felhúztak az európai felső tízezernek. Lehet persze vásárolgatni is, ha a pénztárcánk engedi. Válogathatunka világmárkák között - Ralph Lauren, Iceberg, Paul Smith, Nicole Farhi, Just Cavalli, Armani Jeans, Paul Shark, Diesel és Crocs mind megtalálható.

A főtér (fotó: Béres Noémi)

A főtér
(fotó: Béres Noémi)

Gyorséttermek ide vagy oda, mi nagyon jól éreztük magunkat és nagy sétát tettünk a kikötőben. Sajnos a nagyobb jachtokat nem lehet közelebbről megnézni, mert kapukkal zárták le a mólókat, bár a kis Noel és apukája sikeresen besétáltak egyre, mert véletlenül nyitva maradt a kapu, de gyorsan kitessékelték őket.

(fotó: Béres Noémi)

(fotó: Béres Noémi)

Olyan szerencsében volt részünk, hogy a világ egyik legnagyobb luxusjachtját is megpillanthattuk itt, ez a Carinthia VII, ami tényleg hatalmas és gyönyörű. Heidi Horten tulajdonában van – Ausztria leggazdagabb asszonya – Helmut Horten özvegye. Közelről sajnos ezt sem tudtuk megnézni, mert nagyon messze horgonyzott és a lezárt mólók miatt oda sem lehet kisétálni, de így is óriási volt.

Háttérben a Corinthia VII (fotó: Béres Noémi)

Háttérben a Corinthia VII (fotó: Béres Noémi)

Mi a Derlicious nevű éttermben ebédeltünk, ami görög jellegű gyorséttermi kaja, de jó minőségű,  sok finom friss salátával. Így október végén már nem volt annyi turista, viszont tömve volt a hely ciprusiakkal.

Miután szinte az összes jachtot megnéztük és körbesétáltunk bementünk Limasszol óvárosába is, mert szeretjük a sok régi épületet, a mecsetet, a zegzugos és hangulatos utcáit. Innen indultunk végül haza, egy jól sikerült szülinapi kirándulás után.

(fotó: Béres Noémi)

(fotó: Béres Noémi)

(Még több cikk városnézésről: városnéző. Még több cikk Ciprusról: Ciprus. Még több cikk Noémitől: Béres Noémi.)

(Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is és nem maradsz le szerzőink egyetlen írásáról sem!)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!