Egy lépéssel közelebb Ulánbátorhoz

Képzeld el, hogy elvesztél egy hatalmas sivatagban, több száz kilométerre a civilizációtól, egy kis városi autóval. Majd hirtelen leesik két kerék az autódról. Ez a Mongol Rally, egy 14.000 km-es kaland, hegyeken, sivatagokon és a föld legelhagyatottabb helyein keresztül.

 Még januárban számoltunk be nektek a terveinkről, mégpedig arról, hogy idén nyáron, július 13-án elindulunk Mongóliába egy kis Suzukival a Mongol Rally keretein belül. Első magyar résztvevőként csapatunk egy 14.000 km-es utat tesz meg Prágától egészen Mongólia fővárosáig, Ulánbátorig. Mindezt GPS és a szervezők segítsége nélkül, csak saját magunkra hagyatkozva, pusztán a kalandért és, ami még ennél is fontosabb, adományok gyűjtésével gyermekkórházak megsegítéséért.

 A legutóbbi cikk óta sok újdonság történt. Először is véglegesítettük az útvonalunkat. Az útiterv így a következő: Csehország, Szlovákia, Magyarország, Románia, Ukrajna, Oroszország, Kazahsztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán, Kirgizisztán, újra Kazahsztán, Oroszország és végül Mongólia. Szóval a Fekete-tenger feletti útvonalat választottuk és hozzáadtunk az útitervhez egy új országot, Kirgizisztánt, ahová az EU polgárai vízummentesen utazhatnak tavaly július óta és amit gyönyörű hegyvidékei miatt Ázsia Svájcának neveznek.

Prágától Ulánbátorig

Prágától Ulánbátorig

Ami jó hír, hogy a kocsink már megvan a rallyra: egy használt Suzuki Ignis, amit a Suzuki Ház nyújtott számunka kedvezményesen, teljesen felkészítve a rallyra, alsó védőlemezzel, pótkerekekkel, hegesztett tetőcsomagtartóval, autó alkatrészekkel. Azért is ezt az autót választottuk, mert már több Suzuki Ignis is részt vett a rallyn és a legtöbb célba is ért. Ugyanis közel 300 csapat indul évente a világ minden részéről és átlagosan a csapatok negyedének fel kell adnia a versenyt műszaki hiba miatt. Az eddigi statisztikák alapján kilencszer robban le egy csapat mielőtt eléri, ha egyáltalán eléri, Ulánbátort.

 Amivel nagyon sokat bajlódunk az a rengeteg papírmunka, vízumok és biztosítások. Órákat töltöttünk el a vízumok igénylésével és most már végre beadtuk az vízumkérelmet az összes nagykövetséghez. Ami a legneccesebb, az a türkmenisztáni tranzit vízum. Mivel ez egy nagyon zárt ország, ezért igen magas az elutasított vízumjelentkezések aránya. Ha nem sikerül megszerezni, az sem lesz olyan nagy baj, akkor Kazahsztánból rögtön Üzbegisztánba fogunk hajtani.

 Azóta egy kis projektet is kitaláltunk, ami ’Voice of Eurasia’ névre hallgat. Ennek keretein belül az érintett országok lakóit arra fogjuk kérni, hogy énekeljenek valamit a kamerába, akár egy slágert, kedvenc dalukat vagy bármit ami éppen a fejükben van. Ezt összevágjuk a végén és levetítjük nektek. Billy Joel, a híres amerikai énekes egyszer ezt mondta: “Azt hiszem, a zene önmagában gyógyító. Ez a legerőteljesebb kifejezési módja az emberiségnek. Ez olyan dolog, ami mindnyájunkat érint. Nem számít, hogy milyen kultúrából jöttünk, mindenki szereti a zenét.”

Ez az, amire mi is kíváncsiak vagyunk, és azt szeretnénk tudni, hogy az utunk által érintett országokban milyen zenéket hallgatnak az emberek.

MONGOL 100

Egyelőre ennyi újdonságról tudunk nektek beszámolni. Szeretnénk megkérni mindenkit, hogy likeolja a facebook oldalunkat, ahol további újdonságokat tudhattok meg az utunkról és ami nagyon nagy segítség lenne nekünk, hiszen nagyobb eséllyel találunk szponzorokat ha sok a támogatónk. Az álmunk megvalósulását, hogy eljussunk Mongóliába és segítsünk a rászorulókon, másképpen is támogathatjátok. Ez a segítség lehet akár egy sátor, élelmiszer konzervek, pótgumi, akksi vagy anyagi támogatás a PayPal-on keresztül. Minden kis támogatás közelebb visz minket ahhoz, hogy 14.000 km-re lévő célunkat, Ulánbátort elérjük. Nézzétek meg a nagyon jó kis weboldalunkat, ahol részletes infókat találtok arról, hogy milyen ajándékokat tudunk nektek adni egy kis támogatásért cserébe. Hamarosan újra jelentkezünk!

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!