Halálos lövöldözés Olaszországban a kupadöntő előtt

Ma este hét óra körül lövöldözés tört ki Róma egyik negyedében, ahol 3 nápolyi szurkoló súlyosan megsérült, egyiküket életveszélyes állapotban szállították egy közeli kórházba. Este tizenegy óráig 10 serültről számoltak be, köztük van egy rendőr is. A szurkolók összecsapásának vélhető oka a ma esti Napoli-Fiorentina olasz kupadöntő volt.

Bar úgy tartják, hogy a lövöldözésnek semmi köze az esti meccshez, mégis sokakban kétely támadhat, hisz nem ez lenne az első alkalom, hogy tragédiába torkollik egy focimérkőzés.

Vajon meddig lehet még tolerálni az ilyesfajta eseményeket, és lesz-e valaki akinek sikerül gátat szabnia az őrült szurkolók ámokfutásának? A sportnak nem erről kellene szólnia, hanem a kölcsönös tiszteletről és arról, hogy szórakoztassák a nézőket, akik ezért még fizetnek is.

(Május 14-én Olaszországban, Torinóban rendezik az idei Európa Liga döntőjét. A Benfica-Sevilla mérkőzésre az események tükrében valószínűleg az eddig tervezettnél is nagyobb biztonsági intézkedésekkel készülnek majd. A lisszaboni Benfica az elődöntőben azt a Juventust búcsúztatta, akiknek a stadionjában a finálét rendezik. – a szerk.)

(fotók: ansa.it)

(fotók: ansa.it)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!