Lille-ben zajlik az év peres ügye: DSK a vádlottak padján

Február 2-án (hétfőn) elkezdték tárgyalni az év (az évtized?) peres ügyét Lille-ben. A főszereplő a Nemzetközi Valutaalap volt elnöke, Dominique Strauss-Kahn, akit egykoron befolyásos pozíciója mellett, megszámlálhatatlan szexuális kalandja tett hírhedté.

2011 májusában a new york-i Sofitel hotelben történt DSK-botrány utórengéseként, ugyanazon év októberében látott napvilágot a lille-i Carlton-ügy. New Yorkban nemi erőszak kísérlete volt a vád, míg Lille-ben kerítés vádja miatt áll bíróság elé az IMF volt igazgatója.

Carlton. (Fotó: Krizsán Enikő)

A 2011-ben botrányba keveredett lille-i Carlton Hotel. (Fotó: Krizsán Enikő)

2011 őszén látott napvilágot a hír, hogy a Lille szívében található négycsillagos szállodában befolyásos politikusok és üzletemberek szerveztek szexpartykat, amelyekhez prostituáltak asszisztáltak. DSK elismerte ugyan, hogy rendszeresen részt vett ezeken a nem hivatalos rendezvényeken, de kitart állítása mellett, miszerint nem tudta, hogy fizetett lányokkal találkozik, és hogy azok szolgáltatásait kik és hogyan finanszírozták. Az ügy előreláthatólag három hétig fog tartani, a volt szocialista politikusnak tíz év szabadságvesztés és közel félmillió eurós bírság a tét.

DSK. (Fotó: Krizsán Enikő)

DSK-ra várva, David Lepidi ügyvéd telefonál. (Fotó: Krizsán Enikő)

A Carlton-ügy tárgyalásának helyszíne: a Palais de Justice (Bíróság). Köztudott, hogy a bíróságtól néhány lépesre lehet találkozni a lille-i prostituáltak többségével.

(Fotó: Krizsán Enikő)

Rendkívüli érdeklődés a média részéről. (Fotó: Krizsán Enikő)

Csőre töltve: A bíróság előtt már reggeltől riporterek és fotósok tömege várta az ügy főszereplőjét, Dominique Strauss-Kahnt. Néhány perccel a délután két órára kitűzött tárgyalás kezdete előtt, DSK lesötétített autóban gördült be az épület mélygarázsába. Így a riportereknek be kellett érniük a többi szereplővel.

(Még több cikk Enikőtől itt.)

(Még több cikk Franciaországról itt.)

(Szívesen olvasnál, beszélgetnél még Franciaországról? Csatlakozz a Globspot – Magyarok Franciaországban csoporthoz!)

(Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon és nem maradsz le szerzőink egyetlen írásáról sem!)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!