Nemzetek és csókjaik – Egy csók, és megmondom honnan jöttél

Világ életemben szerelmes típus voltam. Neki a szeme szép, ő okos, és ő, jaj, megért. Csak tudjon táncolni, de ha a legjobb barátja tud az se gond. Ha déli vagy, kicsit jobban húzom az agyad, ha északi, szelíd leszek, mint egy kisangyal, és ha francia… csak egy estét kérek, és nem felejtelek. Ha pedig magyar, egyszer talán szerettelek.

All you need is love

Sztereotípiák nemzetekről, nem véletlenül alakulnak ki. Összegyűjtöttem nektek pár éjszakát.

(Csapodár vagyok, de azért volt segítségem is.)

Kezdjük a mi fiainkkal:

Mindenhol azt halljuk, hogy a magyar lányok a legszebbek. De mi lesz a mi ifjainkkal? Sokfélék vagyunk, volt már szerencsém magas barnához, vöröshöz, kopaszhoz, Johnny Depp hasonmáshoz, szemüvegeshez, zenészhez, fotóshoz, színészhez, még ügyvédhez is.

Általánosítani nehéz, de az életképtelenség, a magas elvárások elég gyakori tényezők. A lány legyen szép, főzzön, takarítson, intézze a gyereket/kutyát, vagy mindkettőt. Zárkózottak és szexisták, önteltek. Vagy kisebbségi, vagy felsőbbrendűségi komplexusuk van, a szerelemben spúrak, sírnak a pénzért, mégis mindenhol ott vannak. Vagy játszottak zenekarban, vagy fognak.

Franciák (Jan):

Az álomfiú. Magas, szőkésbarna, bohókásan elegáns, olvasott, és elhiszel neki mindent. De a volt barátnők mindig a képben lesznek, az összes volt osztálytársával volt már szexuális kapcsolata, szereti a gruppent. Él és élni hagy. Ínyenc és féltékeny. Anyukám mindig azt mondja, hogy amikor Isten megteremtette a franciákat, jó kedvében volt. Táncoljatok velük, pár csók, egy kisebb románc még nem bűn. Bohémak, és zsugoriak. (Nyáron majd erről bővebben írok, mert egy hónapot Toulouse-ban tölthetek.)

Olaszok 

Jaj, hát őket imádom csak igazán! Nem szeretőnek, inkább barátnak. Szórakoztatóak, vidámak, színészek, gesztikulálnak, szerelmesek, egészen addig, amíg meg nem kaptak. Imádják a jó ruhákat, és a telefonjukat. Hangosak, nagyon hangosak. Luigi az én örök hódolóm. Nem zaklat, csak szórakoztat. És nem olyan rossz, ha van egy utolsó menekülési útvonalad Leccébe.

Portugálok

Van egy szép szomorúság, amit csak két nemzet ért. A magyar és a portugál. Tökéletes összhang. Csak néhány csók volt, és egy örök kérdés.

Hollandok

Egy holland lány mondta nekem, hogy olyanok, mint a cowboyok. Egyszerűek és bunkók. Szerintem ez túlzás, de tény, hogy amikor felszívják a taknyukat nem érzem azt, hogy szeretnék rájuk ugrani. Családszeretőek, és segítőkészek. Szőke hercegek, csak nem nekem.

Feketék

Két éve majdnem feleségül mentem egy fekete fiúhoz pénzért. Neki kellett az EU-s papír, én meg nem hiszek a házasság szentségében. Végül a barátaim/családom nem engedtek el hozzá Londonba. Utólag azért nem bánom. Sosem volt kapcsolatom fekete fiúval. Itt sokan élnek, és elég rámenősek. A múltkor mentem egy barátomhoz Amszterdamba, és egy fiú beszélgetést kezdeményezett. Oké, hárítok, már azt is hazudtam, hogy gyerekem van. Erre lekapott (egy fél éve Dordrechtben ugyanez volt), és nem akart engedni. A fiú, akihez mentem, lejött elém, és az óta is ezen röhög.

Indonézek

Az egyik barátom indonéz, ő mesélte, hogy amikor a nagymamája meghalt, a nagypapája első dolga az volt, hogy felhívta a szomszédos kínai büfét, és rendelt ebédet. Esznek bánatukban, örömükben.

Amerikaiak

Megnyerőek, de legbelül sérült az összes.

Angolok

A családomban van angol, úgyhogy a saját unokatesóimról csak nem írhatok rosszat. Udvariasak, távolságtartók, és nagyon más a családhoz való viszonyuk. Kicsit olyan, mintha klónok lennének.

Németek

Egyszer volt egy német barátom, én kiskorú voltam ő pedig drogdíler. Pontosság, maximalizmus. Olyan, mintha minden ki lenne hipózva. Ők is.

A kihipózott Németország

Kínaiak/ Japánok

Perverzek, és kütyü-mániások.

Oroszok

Hát ők nem túl nőkedvelőek. Ha isznak, még kevésbé tudnak viselkedni, és kerek a fejük.

Skandinávok

Ahonnan Alexander Skarsgard származik, nem lehet rossz hely. Jó az irodalmuk, magasak, visszafogottak, és náluk a legmagasabb a családon belüli erőszak aránya.

Görögök

Lusták, jókedvűek, akik azt hiszik, minden tőlük származik.

Most gyorsan ezek jutottak eszembe. Persze kivételek mindenhol vannak, és valószínűleg amit itt összehordtam, úgy ahogy van hülyeség. Nem számít ki honnan jött. Nem számít, hogy pocsékul főz, nem számít, hogy kerek a feje, ha szereted, és ha ő szeret.

Nekem most kicsit elegem van az értelmiségű zenész fiúkból, úgyhogy a jelenlegi álmom Macedóniában kecskét tartani egy szerb paraszttal. Kinek a pap, kinek a papné, és egyedül sem rossz.

(Tetszett a cikk? Kövess minket a facebook-on is és nem maradsz le szerzőink egyetlen írásáról sem!)

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!