(T)reasure i(S)land (U)nleashed- azaz őrületes kalózos nyári egyetem Cataniában és Máltán

Mi lehetne jobb egy nyári egyetemnél ami két gyönyörű szigeten játszódik? Szicília és Málta, az AEGEE Catania és az AEGEE Valletta közös, tökéletes munkája. Játszódik, valóban, mivel kalózok voltunk két hétig reggeltől estig, ami zászlókészítést, arany tallér- és persze pontgyűjtést takart.

Első nap beosztottak minket öt kalóz csapatba, és végig őriznünk kellett a zászlónkat, ami nem volt egyszerű feladat, fáradtan a tengerparton a másnapossággal és a meleggel küzdve, de egy kalóz mindent kibír a cél érdekében, és úszni is csak a féltett tárggyal hajlandó bemenni. A két mesés hét rengeteg utazással telt, többek közt megmásztuk az Etnát valamint Taorminába és Siracusába is eljutottunk. A szervezők olyan tökéletes munkát végeztek mindenben, hogy bátran merem állítani, hogy az összes résztvevő visszamenne jövőre is. Folyamatosan gondoskodtak arról, hogy az unalom még halvány gondolatként se kússzon a fejünkbe, és a poénkodások, körömlakkozások, testfirkálások még színesebbé tették az amúgy is felejthetetlen élményeket. A workshopokban tesztelhettük kreativitásunkat homokvárépítésben, fotózásban és színdarab előadásában, ahol ‘kalózkodnunk’ kellett egymással, főszerepben egy banánnal. Ezt mindenki fantáziájára bízom, maradjon a mi titkunk. A European Night mondhatni, hogy a történelem legőrültebb, leghihetetlenebbre sikerült bulija volt, amelynek részleteit néhol még mindig sűrű homály fedi, talán a gossip box legmélyén lapul.  Az esti medencés bulikról és welcome partyról pedig még szót sem ejtettem, annak ellenére, hogy mindkettő nagyon emlékezetes marad mindannyiunk számára.

Csapatkép az Etnánál

Csapatkép az Etnánál

 

Az első hét csodás programjai után átrepültünk Máltára, ahol mennyei reggelivel vártak minket. Utána következtek ott is az őrültebbnél őrültebb bulik Paceville bárjairól híres utcájában, ahol reggelig tombolnak a fiatalok. Napközben pedig fantasztikus, kihívásokkal teli kincskeresőt játszottuk Vallettában, ahol himnuszt énekeltettünk a helyiekkel, közösen fagyit nyaltunk, a fiúk magassarkúban tündököltek valamint lányok kezét kérték meg a bazilika előtt. Közben belerázódtunk a baloldali közlekedésbe is, majd a harmadik várost, Mdinát is meglátogattuk. Gozó szigetét sem hagytuk ki, ahol az Azúr ablak természeti csodája nyűgözött le minket, utolsó nap pedig a cominói szigetnél található Blue Lagoont is célba vettük, ami türkízzöld, kristálytiszta tengerpartjáról híres. Gyönyörködtünk a Golden Bay naplementéjében, de csakis a testfestő workshop után.  Az éjszakai buli előtt a helyi tűzijáték kápráztatott el minket, ami Máltán különösen népszerű, hiszen próbálnak minden évben valami újdonságot kikísérletezni és a nagyközönség elé tárni a nyár folyamán.

 Random pózolás Máltán a Blue Grotto irányába

Random pózolás Máltán a Blue Grotto irányába

Csak szuperlatívuszokban tudok a mi kis 50-es csapatunkról beszélni. Tökéletes mintát állítottak a szervezők elénk, hogy hogyan is kell egy kifogástalan nyári egyetemet megszervezni, és valószínűleg a munkájuk gyümölcse az értékelésen is meglátszott, hiszen elnyerték ‘A Legjobb Nyári Egyetem’ címet! Az egész egy álomszerű utazás volt, ami visszatekintve szinte percek alatt elmúlt, pedig minden egyes pillanatát megéltük, ott voltunk, ahogy azt a képek is bizonyítják. A Facebookon alakult csoportunkba folyamatosan kerülnek fel a képek, videók. Szinte még most is a könnyeimmel küzdök, és szeretném ezt az álmot minél többször átélni. Csak reménykedni tudunk, hogy a búcsúzáskor használt ‘See you soon’ minél hamarabb bekövetkezik újra.

A cikk szerzője: Gáspár Anna

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!