Bemutatkozás: Almási Márk (Aalborg, Dánia)

Nagyon régi álmom volt, hogy Skandináviában tanuljak, de soha nem gondoltam komolyan, hogy ez valóban összejöhet. Ehhez képest most itt vagyok, innen fogok tudósítani. :)

Magyarországon a BME-re jártam, a diploma félévében, amikor az MSc szakot kellett volna kiválasztani, jött az ihlet, hogy akkor ezt most, vagy soha. Beadtam a felvételit az itteni egyetemre és végül felvettek, Sustainable Energy Planning and Management mesterszakra, úgyhogy idén augusztusban fogtam magam és kiköltöztem a Jylland-félsziget északi részén fekvő Aalborgba. Alapvetően a kíváncsiság hajtott, motivált (és motivál a mai napig) ebben a döntésben, szeretek világot látni, új helyeket megismerni, valamint az is sokat nyomott a latban, hogy a területen, amit tanulok, a dánok nagyon az élen járnak. Nem szakítottam végleg Budapesttel, hiszen ahhoz túl sok minden köt oda és a honvágy is tud gyötörni időnként itt. Azt hiszem, ki merem jelenteni, hogy megszoktam lassan az itteni életet, a tapasztalatokat, élményeket pedig szívesen osztom meg. Ezért tervezek írni a legkülönbözőbb témákban, amik itt előfordulhatnak. Cikkeimben szeretném bemutatni a várost, ahol élek, a kultúrát, az itteni életet általánosságban. Remélem, szórakoztatónak és hasznosnak találjátok majd őket.

Jpbbra én (fotó: Almási Márk)

Jpbbra én
(fotó: Almási Márk)

(Még több szerzőnk bemutatkozása itt: bemutatkozások. Még több cikk Dániáról itt: Dánia. Még több cikk Márktól itt: Almási Márk.)

(Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is és nem maradsz le szerzőink egyetlen írásáról sem!)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!