Bemutatkozás: Farkas Adrienn (Dubai, Egyesült Arab Emirátusok)

Gyermekként szinte mindenki álmodozott már arról, hogy egyszer egy gyönyörű, fehér homokos, pálmafás, tengerparti városban fog élni. Én is így voltam ezzel, de ahogy egyre csak teltek az évek, gyerekből felnőtté váltam, magába szippantott a munka és a szürke hétköznapok világa, egyre csak távolodtam ennek az álomnak a megvalósításától. De egy váratlan fordulat mindent megváltoztatott.

Erdélyben születtem, ahonnan 10 éves koromban Magyarországra, egy Budapest melletti kis városkába költöztünk. Tanulmányaim sikeres befejezése után hamar munkába álltam, ami egyben a hobbimmá is vált. Fodrászként sok érdekes emberrel találkoztam a világ minden pontjáról, ekkor kezdett el igazán érdekelni az utazás és más kultúrák megismerése. Milyen lehet egy új helyen élni? Hogyan éli meg az ember a szürke hétköznapokat a család nélkül, akár a világ másik felén? Lesznek-e új rutinok, barátok, kedvenc helyek?

Farkas Adrienn

Farkas Adrienn

Szerencsére sok helyre eljutottam, aminek köszönhetően bepillantást nyerhettem az olaszok temperamentumos hétköznapjaiba, London kissé borús világába és Amerika gyönyörü természeti csodáiba. Majd egy csöndes délután jött a hír: férjemet áthelyezik Dubaiba, tehát az új úti cél egyben az otthonunk is lett. Eleinte – bár vártam egy ilyen lehetőségre – kissé megijedve fogadtam a hírt, hiszen ez mégis csak a Közel-Kelet, de egyben izgatott is voltam, mert az álom, amiről soha nem gondoltam volna, hogy valóra válhat, most mégis beteljesedni látszott.

Lassan fél éve élünk itt, ahol más a kultúra, más a vallás. Egy országban, ahol olyakor nagyon merev szabályok vannak, ahol nem minden fenékig tejfel, de mégis van benne valami, ami sok magyart a családjaikkal együtt ide vonzott. Egy város, amelyben megvan minden, amiről álmodtam: pálmafák, áttetsző víz, homokos tengerpart, meleg, nyugalom… Dubai.

Háttérben a Burj Al-Arab, a város egyik jelképe (fotó: Farkas Adrienn)

Háttérben a Burj Al-Arab, a város egyik jelképe
(fotó: Farkas Adrienn)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!