Bemutatkozás: Hegedüs Martina (Cork, Írország)

Érettségi óta az volt az álmom, hogy külföldre költözzek és megismerkedjek más országok kultúrájával, de az elmúlt 6 évben nyilván minden mást csináltam. csak épp nem az álmom beteljesítésével foglalkoztam. Nem bántam meg, hogy azokat az éveket fővárosunkban töltöttem. Voltam főiskolás, gyakornok egy rádiónál, sőt még adósságbehajtó is, de a Budapest iránt érzett szerelmem elmúlott és valami újra, nyugodtabbra vágytam.

Így hát idén januárban Írországba költöztem. Pontosabban a zöld sziget déli részére, 20 percre az ország második legnagyobb városától, Corktól. A napjaimat au pairként töltöm, négy imádnivaló, de hangos ír gyerekkel, ahogy én nevezem “a semmi közepén”, hivatalosan Mourneabbey-ban.

Sleeping Giant (fotó: Nikol Herzigova)

A bal oldalon, távolabb a Sleeping Giant (alvó óriás) szigetet láthatjátok
(fotó: Nikol Herzigova)

Az elmúlt fél évben megtanultam beilleszkedni, átvettem a helyi szokásokat, utaztam az országban, szórakoztam, új barátokat szereztem.

A jövőben megosztom veletek tapasztalataimat az ír gyereknevelésről, hagyományokról, a vidéki életről, beszámolok utazásaimról, de olvashattok majd whiskey kóstolókról, fesztiválokról és arról is, hogy Cork hogyan lopta be magát a szívembe.

Hegedüs Martina

Hegedüs Martina

(Még több bemutatkozás szerzőinktől: bemutatkozások. Még több cikk Írországról:Írország. Még több cikk Martinától: Hegedüs Martina.)

(Szívesen olvasnál, beszélgetnél még Írországról? Csatlakozz a Globspot – Magyarok Írországban csoporthoz!)

(Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is és nem maradsz le szerzőink egyetlen írásáról sem!)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!