Bemutatkozás: Horváth Lilla (Udine, Olaszország)

Mondhatjuk, hogy az én történetem is egy hatalmas szerelemmel indult, de engem Udine hódított meg először, és csak utána találkoztam a nagy Ő-vel, aki ma már a férjem. 2006-ban, 18 évesen a továbbtanulást külföldön terveztem, leginkább a nyelvtanulás miatt. Perugiába készültem, de előtte beiratkoztam egy nyári nyelvtáborba, Udinébe, főképp a közelsége miatt.

Most 2014-et írunk, és én még mindig itt vagyok, de ezt egyáltalán nem bánom. Olaszország olyan részét sikerült felfedeznem, ami sokak számára csak az Adria-part szakaszairól híres, mint például Lignano, Jesolo, Bibione vagy Caorle. Persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy engem ez nem vonzott, sőt! Egyetemistaként a nyári időszak túlnyomó részét a tengerparton töltöttem.

(fotó: Horváth Lilla)

(fotó: Horváth Lilla)

Viszont sikerült felfedeznem Friuli Venezia Giulia (ez az a régió, ahol élek) ezer másik arcát is. Udinétől pontosan 65 kilométerre van a tenger, és a hegyvidék is, ami télen síparadicsommá alakul, míg nyáron bicikliseknek, a túrázóknak vagy éppen a tereplovaglóknak nyújt kikapcsolódási lehetőséget.

Nem szeretném túlzásba vinni e vidék iránti rajongásomat, legalábbis itt, a bemutatkozásomban, ugyanis terveim szerint én túlnyomó részt nem kifejezetten Olaszországról, hanem leginkább Friuliról szeretnék nektek írni.

(fotó: Horváth Lilla)

(fotó: Horváth Lilla)

Amivel még biztosan foglalkozni fogok írásaimban, az a gasztronómia és a borkultúra. Mindkettőnek nagy hódolója vagyok, de csak hobbi szinten. De természetesen mindenről írok majd nektek. amiről úgy gondolom, hogy érdekes lehet és tudnotok kell róla.

(Tetszett a cikk? Kövess minket a facebookon is és nem maradsz le szerzőink egyetlen írásáról sem!)

(Szívesen olvasnál, beszélgetnél még Olaszországról? Csatlakozz a Globspot – Magyarok Olaszországban csoporthoz!)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!