Bemutatkozás: Kovács Pé (Nürnberg, Németország)

Gimnáziumi éveimben csökönyös magabiztossággal állítottam, hogy sosem tudnék hosszabb ideig külföldön élni. Ennek megfelelően kétszer költöztem Londonba, több mint egy évet éltem Prágában, majd néhány hónappal ezelőtt a 10 dobozommal, a Dolce Gustommal és az 50 pár cipőmmel kikötöttem Frankónia kis ékszerdobozában, Nürnbergben.

19 évesen költöztem először Angliába – szeleburdi voltam, pimaszul fiatal és eszméletlenül kíváncsi a világra. A háromból kettő továbbra is passzol; a pimaszul fiatalból pedig mára jobb híján csak a pimasz maradt. Sosem azért költöztem, mert rá voltam szorulva, mert nem szerettem az otthonom, nem kerestem elég pénzt vagy éppen beleszerettem egy külföldi fiúba. Amióta 19 évesen London levegőjével együtt megéreztem azt, hogy minden, amiről otthon álmodozom, néhány ezer kilométerrel arrébb valósággá válik, nem tudtam leállni. Így landoltam London, Budapest és Prága után egy kimondhatatlan nevű német kis mesevárosban, a Nürnbergtől 20 kilométerre fekvő Herzogenaurachban. Hogy milyen egy világóriás cég európai beszerzési csapatában dolgozni, néha az arsenálos fiúknak keresni kabátot, néha Usain Boltnak pólót és egyáltalán milyen kelet-európai attitűddel Németországban élni, nos, erről sokat fogok mesélni.

Pé, mint én (fotó: Kovács Pé)

Pé, mint én
(fotó: Kovács Pé)

Ami pedig engem illet, dobókockaként vagyok egyszerre sokoldalú és fekete-fehér. Legalább annyira szeretem a focit, mint a cipőimet, szeretem a borozgatós estéket, a cuki beülős helyeket, az életem pedig folyamatos harc a kockahas iránti vágy és a sajttortaimádat között. Sokszor elindultam már megváltani a világot, de inkább megnéztem helyette egy évad Szex és New Yorkot. A szinglik izgalmas életének minden mozzanatát megéltem már, és amíg emésztgetni próbálom a helyenként izgalmas vagy éppen kiábrándító történéseket, ígérem, a publikus részletekről mindenképpen beszámolok.

(Tetszett a cikk? Kövess minket a facebook-on is és nem maradsz le szerzőink egyetlen írásáról sem!)

(Szívesen olvasnál, beszélgetnél még Németországról? Csatlakozz a Globspot – Magyarok Németországban csoporthoz!)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!