Bemutatkozás: Laslavic Tímea (Bécs, Ausztria)

Romániai, temesvári születésű magyar vagyok. Sosem terveztem, de a sors mégis úgy hozta, hogy 2013 tavaszán külföldre költöztem.

Harminc évig éltem ugyanabban a házban, ugyanabban a szobában, Temesvár egyik kertvárosában. Több mint tíz éve újságíróként dolgoztam és úgy éreztem, mindig ezt, és mindig ott fogom ezt csinálni. Aztán egy jazz-fesztiválon, vasárnap éjfél táján, éppen az utolsó koncert közben összefutottam egy volt főiskolai kollégámmal. Már a nevére sem emlékeztem, csak az arcára. Sok-sok éve nem láttuk egymást. Elmondta, hogy Bécsben él, elkérte a telefonszámomat és az email-címemet… És így kezdődött az egész.

Sok-sok telefonbeszélgetés és email után összejöttünk, kiderült, hogy ő a nagy Ő, két évig távkapcsolatban voltunk, majd kiköltöztem Ausztria fővárosába, mert együtt képzeljük el a jövőt.

Szeretem is ezt a helyet, meg nem is. Néha hazavágyom, néha nem. Egyik az itthon, a másik az otthon. Nem tudjuk, meddig maradunk itt, de az biztos, hogy hosszabb ideig. Az, hogy otthon, Temesváron építünk családi házat, talán mond mégis valamit a szándékainkról: egyszer, valamikor hazaköltözni.

(fotó: Laslavic Tímea)

(fotó: Laslavic Tímea)

Amikor idekerültem, otthagytam a sajtós munkámat és most szabadúszó fordítóként keresem a kenyerem. Közben a párommal közösen egy kulturális egyesületet alapítottunk, amelyen keresztül különböző eseményeket szervezünk Bécsben. Úgy, hogy közben egyikünk sem beszél igazán németül…

Arról, hogy miként is ismertem én meg az osztrák fővárost, és hogyan zajlik itt a kis életem, illetve, hogy milyen a “Kis Bécsnek” becézett Temesvárról “felkerülni” a nagy, az igazi Bécsbe – ezekről fogok írni. Mivel elég sokat utaztunk és utazunk, ezekről az utakról is el fogom mesélni az élményeimet.

(fotó: Laslavic Tímea)

(fotó: Laslavic Tímea)

Amúgy 31 éves vagyok. Könyvelést, antropológiát és dokumentumfilmet tanultam – ebben e sorrendben. Két testvérem van, nagyon szeretem a tejeskávét, román nyelven blogolok, hobbim a kézművesség, szeretnék valamikor egy kertes, kutyás házat, szívesen kísérletezek a főzésben, internet-függő vagyok és nem eszek tengeri herkentyűket. Fotózni nagyon szeretek, írni pedig még inkább!

(Még több bemutatkozás szerzőinktől itt: bemutatkozások. Még több cikk Ausztriáról itt: Ausztria. Még több cikk Tímeától itt: Laslavic Tímea.)

(Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is és nem maradsz le szerzőink egyetlen írásáról sem!)

(Szívesen olvasnál, beszélgetnél még Ausztriáról? Csatlakozz a Globspot – Magyarok Ausztriában csoporthoz!)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!