Bemutatkozás: Nagy Ibolya (Reykjavík, Izland)

„Sosem költöznék olyan országba, ahol fél éven keresztül sötét van és hideg, és még nyáron is kabátot kell hordani.” – jelentettem ki elhamarkodottan egy fülledt nyári estén egy romkocsma pultjánál ülve. Aztán, hogy a sors bebizonyítsa, hogy nincs igazam, kiemelt a nagyvárosi kényelemből, és egészen Izlandig sodort. Mindez két éve történt, azóta már kétszer tűnt végtelennek a tél, és az átmeneti kabát-kollekcióm sem bővelkedett még ennyi darabbal.

Az egyetemen japán szakot végeztem, úgyhogy az emberek gyakran viccelődnek azzal, hogy véletlenül Kelet helyett Nyugat felé indultam, és ezért tévesztettem szigetet. Sajnos ennél logikusabb magyarázatom nekem sincs arra, hogy miért döntöttem Izland mellett. Az ötlet megfogalmazódása és megvalósítása között csak pár hét telt el, mire feleszméltem, már a repülőről néztem az alattunk úszkáló felhőrengeteget.

Egy pillanatra sem bántam meg, hogy a sarkkörre száműztem magam: láttam már északi fényt, viseltem éjfélkor napszemüveget, fürödtem az egyfokos óceánban, sátraztam hóban, buliztam Björkkel, másztam meg vulkánt és gleccsert is, értem mi az a þetta reddast, ki tudom mondani, hogy Eyjafjallajökull és egy olyan kultúrát ismertem meg, amiről az ideérkezésem előtt nem sokat tudtam, de az összes furcsaságával együtt imádom, és ezt a rajongást szeretném veletek is megosztani.

(Még több szerzőnk bemutatkozása itt: bemutatkozások. Még több cikk Izlandról itt: Izland. Még több cikk Ibolyától itt: Nagy Ibolya.)

(Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is és nem maradsz le szerzőink egyetlen írásáról sem!)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!