Bemutatkozás: Peti-Peterdi Réka (Pasadena, Amerikai Egyesült Államok)

Csak egy hazánk van, otthonunk persze több is lehet. Az enyém jelenleg Los Angeles mellett, Pasadenában van.  Hogy az idő milyen gyorsan szalad, azt az is bizonyítja, tíz éve már, hogy első alkalommal landolt a repülőnk  Kalifornia egyik gigantikus méretű repülőterén.

Az “arany állam” szemet gyönyörködtető szépsége, élénk színei, domborzatának egyedi változatossága engem  gyorsan elbűvölt. Hatalmas élmény volt számomra felfedezni egy új világot, ahol óceán, sivatag és hófedte hegycsúcsok élnek egymás mellett. A napsütötte nyugat igen gazdag természetes és ember alkotta szépségekben. Az USA egyik legnépesebb állama a lehetőségek tárháza, az utcák érdekességekben bővelkednek és számos kultúra keveredik, él együtt, egymást gazdagítva. Én ebben a világban élek és járok nyitott szemmel, többnyire egy kamerával a vállamon.

Peti-Peterdi Réka

Peti-Peterdi Réka

Ezt a helyet, ezeket a csodákat  próbálom bemutatni nektek idővel, írásaimon és képeimen keresztül, melyeket örömmel osztok majd meg veletek az elkövetkező hónapok során.  Biztos vagyok benne, hogy  sokak számára még ismeretlen, talán elérhetetlen, vagy éppen túl távoli világ az ahol én most élek.  Igyekszem, hogy soraim majd jól tükrözzék tapasztalataimat, élményeimet.  Örömmel osztom majd meg veletek azokat a csodákat melyeket az elmúlt évtizedben szerencsés módon lefotózhattam. Igyekszem majd bemutatni hogy a napsütötte Kalifornia nem csak méretéről, nemzeti sokszínűségéről, földrengéseiről, hosszan kígyózó autópálya-rendszereiről ismert, hanem sokkal inkább csodás színeivel, kontrasztjaival ragadja magával az embert és ejti ámulatba az ide látogatókat.

Egy olyan helyen élek, írok és fotózom, nevelem férjemmel együtt három gyermekünket,  ahova az ember az év bármelyik időszakában érkezik, lehetősége lesz arra, hogy pajkos hullámokon szörfözzön Malibu mellett, Temeculában bort kóstoljon, kiránduljon a hegyekben vagy éppen a sivatagban megérezhesse saját bőrén az égető nap erejét.

Peti-Peterdi Réka

Peti-Peterdi Réka

Aki ismer, tudja, hogy keresem és szeretem a szépet. Imádok utazni, új kultúrák megismerésével gazdagítani tudásom. Bárhova is “fúj engem a szél”, a kamerám sosem marad itthon. Szerencsés vagyok, hisz a  hobbymnak, és a hobbymból élhetek. Tíz év talán elég volt ahhoz, hogy az engem körülölelő új környezetembe beleszokjak, egy sokáig ismeretlen ország szokásait némileg elsajátítsam, és  beépüljek tagként egy olyan társadalomba, mely nyitott, színes, és ahol már nem érzem feltétlenul idegennek magam.

Utazz velem!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!