Bemutatkozás: Reich Erika (Teherán, Irán)

Sziasztok! Reich Erika vagyok, 39 éves, végzettségem szerint közgazdász, a mindennapokban pedig csokoladé készítő (chocolatier). 4 éve élek Teheránban, Iránban, perzsa-kanadai férjemmel.Ő (Babak) Budapesten élt 6 évig, a csokoládézómban volt törzsvendég, itt ismerkedtünk meg.

Az otthoni boltom már lassan 8 éves, most a húgom viszi tovább a bizniszt, én pedig itt probálok szerencsét.Babak egy holland bázisű cégnél dolgozik, akik tonnaszámra importálnak alapvető élelmiszereket Iránba. Az ő főnökei lettek (3 brothers) az én befektetőim is. Nekik köszönhetően megvalosúlni látszik az álmom. Nagyon profi csokiüzemem van, belga gépekkel és alapanyagokkal dolgozom. Az első boltunk egy-két hónapon belül megnyílik itt Teheránban.

Ez egy hatalmas lehetőség számomra, mert míg Budapesten nem tudtunk üzletileg előrelépést vagy sikert felmutatni (a teltházas napok ellenére), itt egy óriasi piacon kinálhatom a bonbonomat és egy viszonylag nagy réteg rendelkezik fizetőképes keresettel, akik bármikor készek drága csokoladét vásárolni.Ez a biznisz még egy-két év komoly erőfeszítést igényel, utána szeretném a bázisomat visszahelyezni Budapestre. On and Off, Jönni-menni.

Beszélem a perzsát, nagyon szép és praktikus nyelv. Jó családba kerültem, sok emberrel vagyok körülvéve, és szinte kizárólag jó tapasztalatom van a perzsákat illetően. Nekem sem volt igazán a valóságot fedő informacióm az országról és a kultúráról mielőtt idejöttem. Én is, szüleim is barátaim is tartottunk eleinte ettől a kalandtól. Mostmár ők is szeretnének ellátogatni ide, és körbenézni az országban. Sokat meséltem nekik Irán sokszínűségéről, szépségéről. Rengeteg itt a látnivaló, Észak-Del-Kelet-Nyugat mind más képet mutat. Szerencsere sok helyet meg én sem láttam, 4 év alatt be sem lehet járni az egészet.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!