Bemutatkozás: Schrammel Ivett (Gibraltár, brit tengerentúli terület)

Schrammel Ivett vagyok, a Globspot Gibraltári tudósítója, végzettségem szerint pedig elsősorban pszichológus. Kalandos kis életem két éve Gibraltár felé vette az irányt, ami tulajdonképpen a Costa del Sol egy Brit „csücske”, hivatalosan Brit tengerentúli terület, úgy is mondhatnám, hogy Nagy-Britannia napos oldala.

Fotó: Schrammel Ivett

Fotó: Schrammel Ivett

Gibraltáron kívül éltem már Ausztriában és Máltán is rövidebb ideig. Hála a technikának, munkám nagy részét online, Skype-on keresztül tudom végezni, bárhol a világon. Másfél évtizedes magyarországi praxisomat – az egyéni tanácsadást, illetve terápiát, az általam vezetett önismereti, személyiségfejlesztő tréningeket – hagytam magam mögött, hogy valóra váltsam egy régi álmom: a Costa del Sol-on élni. Ezt szerettem volna ugyanis azóta, hogy 22 évesen először megláttam a spanyol partokat és Gibraltárt. Első látásra beleszerettem ebbe a helybe: a tengerbe, a végtelen homokos partokba, a virágzó leanderekbe. Van itt valami megfoghatatlan, valami különleges, amit sehol máshol nem találtam meg, ami azóta vonz, és amit azóta sem tudok megmagyarázni.

Fotó: Schrammel Ivett

Fotó: Schrammel Ivett

Gibraltár sokkal több, mint amit turistaként láthat az ember. Én is jártam itt többször egy-egy napra spanyolországi nyaralásaim során, de amióta itt élek, egy egészen új, számomra eddig ismeretlen arcát mutatta meg. Ezt az arcát és azt a sokszínűséget szeretném veletek megismertetni, amit nap mint nap tapasztalok.

Azt gondolom, hogy kilépni a komfortzónánkból, utazni, világot látni, más kultúrákat megismerni rendkívül fontos, izgalmas és tanulságos, és ugyanilyen fontos megosztani az élményeinket, tapasztalatainkat másokkal is.

Írásaimon keresztül ellátogathattok majd nemcsak Gibraltárra, hanem Spanyolországba is, mivel a hétvégék egy részét ott töltöm kis családommal, férjemmel és három lányommal. Ezenkívül betekinthettek majd máltai és osztrák élményeinkbe, utazásainba is.

Valójában ezekkel a témákkal én is új területekre kalandozom, mivel eddig elsősorban pszichológiai témájú cikkeket írtam különböző helyekre. De azért ígérem, hogy itt is lesznek a külföldi léttel kapcsolatos „szakmai” észrevételeim, posztjaim.

(Még több szerzőnk bemutatkozása itt: Bemutatkozás.)

(Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is és nem maradsz le szerzőink egyetlen írásáról sem!)

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!