Bemutatkozás: Sinka Zsófi (Daegu, Dél-Korea)

Sinka Zsófi vagyok, 23 éves – koreai korban mérve 25 –, és jelenleg Daeguban, Dél-Koreában élek a Samsungok, LG-k, Hyundai-ok szülőhazájában. Idepottyanásom egészen hétköznapi.

Az egész Debrecenben kezdődött, mikor megnéztem életem első koreai filmjét, amikor is az egész kultúra idegennek, a nyelv pedig elsőre egészen nevetségesnek hangzott. Igazi halandzsa sok kiabálással vegyítve.

Sinka Zsófi (jobbra)

Sinka Zsófi (jobbra)

Nagyon szeretem a furcsa (furcsább) nyelveket, tanultam emiatt norvégot, és japánt is, de a hamar rájöttem, hogy a koreai az igazi. Hogy az elhatározásom hátszelet kapjon, beiratkoztam az ELTE koreai alapszakos képzésére – ahol most már mesterszakos diplomát is lehet szerezni –, és a Debreceni Egyetemnek hátat fordítva Budapestig vonatoztam. Az egyetem utolsó évében jelentkeztem a koreai kormány három éves MA képzésesére, két hónap várakozást követően pedig megtudtam, hogy kiválasztottak.

2013 augusztusa óta tanulok Daeguben, ez év szeptemberében pedig Szöulba költözöm majd. Mostantól pedig megpróbálom Nektek is megmutatni, hogy Dél-Korea nem csak a fiúbandákról és a Gangnam negyedben lovacskás táncot járó emberekről szól.

Sinka Zsófi (jobbra)

Sinka Zsófi (jobbra)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!