Bemutatkozás: Talabérné Fésüs Erika (Warrington, Egyesült Királyság)

Talabérné Fésüs Erika vagyok Angliából, Cheshire megyéből és annak is Warrington városából. 15 hónapja érkeztem férjemmel és négy gyermekemmel az Egyesült Királyságba. Miért? A gyermekeinknek jövőt szeretnénk biztosítani és nekünk is vannak még álmaink. Megbántuk? Nem.

2010-ben diplomáztam a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Karán kommunikáció és médiatudomány szakon, írott sajtó specializációval. Köztisztviselőként dolgoztam pénzügyi és kommunikációs területen, később a civil szférában.

Én és a warringtoni Golden Gate, ami nevének megfelelően itt valóban egy kapu (fotó: Talabérné Fésüs Erika)

Én és a warringtoni Golden Gate, ami nevének megfelelően itt valóban egy kapu
(fotó: Talabérné Fésüs Erika)

Most? Éttermet takarítok és 33 évesen ismét az iskolapadban ülök. Egy éve tanulom az angol nyelvet és várhatóan az elkövetkezendő 1-2 év is tanulással fog telni.

Annyi minden történt velünk, velem ezalatt a pár hónap alatt és annyira szerettem volna megosztani veletek, akik otthon maradtak és veletek is, akik hasonló cipőben járva próbáltok felépíteni egy új életet valahol a nagyvilágban. De úgy éreztem már nem formálhatok rá jogot. Eljöttem Magyarországról. Lezárult az életemnek egy szakasza. Gyakorlatilag másfél év némaságra voltam ítélve, ami elég nagy büntetés egy közösségi embernek.

A waaringtoni Golden Square-en (fotó: Talabérné Fésüs Erika)

A waaringtoni Golden Square-en
(fotó: Talabérné Fésüs Erika)

Aztán megláttam a Globspot hirdetését. Jelentkeztem. Foci világbajnokság lévén két meccs között megtörtént a Skype-interjú. (Pont akkor fejeztük be, amikor Portugália az első gólt rúgta az Egyesült Államoknak – a szerk.) És most írok Nektek.

Hogy miről? Rólunk, rólam. Egy kultúráról, amit mi már talán soha nem fogunk teljesen megismerni, de a gyermekeink biztosan. Egy városról, egy és több helyről, ételekről, italokról, emberekről. Jó és rossz helyzetekről. Az életről.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!