Bemutatkozás: Tressel-Ivicsics Gabriella (Dubai, Egyesült Arab Emírségek)

Úgy 20 éves korom körül kezdett el motoszkálni a fejemben a gondolat, hogy „engem bizony rossz helyre tett a gólya”. A tenger szerelmese vagyok. Akkoriban arról álmodoztam, hogy egy tengerparti házban élek és az emeleti hálóból a tengert látom és hallom. Tizegynéhány évvel később ez az álom valóra vált. De hiba csúszott a számításokba, ugyanis én ezt a hálószobát Spanyolországba álmodtam meg. 

Dubai is szerepelt – a mondjuk úgy bakancslistámon, de sose gondoltam arra, hogy itt kellene élnem. Mivel mindig is érdekelt az arab-iszlám világ/kultúra, így bár nem volt felhőtlen az örömöm, de mégis csak élvezet volt, hogy belülről (nem turistaként) ismerhetem meg ezt a kissé titokzatosnak tűnő világot.

Az elmúlt 2 évben azt tapasztaltam, hogy a magyar emberek nagyon keveset tudnak Dubairól és az UAE-ről. Sokan a mérhetetlen luxus és az esztelen költekezés szinonimájaként tekintenek Dubaira.  Ahogy egy magyar „kolléga” fogalmazott: „otthon mindenki azt hiszi, hogy itt a pálmafákról szüreteljük a pénzeszsákokat”.

Írásaimban ezt a tévhitet szeretném megdönteni. Szeretném nektek bemutatni Dubainak a kevésbé fényűző, kevésbé csillogó világát. Azt a világot, ami nem kerül be a bulvárhírekbe. Az átlagos életet, egy átlagos magyar szemével, de azért érdekes sztorikkal, hogy egy kicsit ti is belelássatok a felfújt lufiba.

(Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebook-on is és nem maradsz le szerzőink egyetlen írásáról sem!)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!