Bemutatkozás: Winternitz Réka (Randers, Dánia)

Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen sok országba eljutottam szüleimnek köszönhetően. Az azonban nem sűrűn fordult meg a fejemben, hogy egyszer külföldön is éljek. Egészen addig, amíg egyszer csak bekopogott a lehetőség az ajtómon, vagyis inkább én magam nyitva nem hagytam azt a bizonyos ajtót. Így történt, hogy au-pair lettem Dániában. 

Annak ellenére, hogy nem Franciaországba sodort az élet, ami iránt sokszor áhítoztam, cseppet sem vagyok csalódott, hogy Dániában kötöttem ki. Lassan két éve, hogy repülőre szálltam, könnyes búcsút vettem szüleimtől és belevágtam a nagyvilágba. Na jó, ez a világ Dániát ismerve nem annyira nagy a maga 5 milliós népességével és az egészen kis területével. Nekem viszont hatalmasnak tűnt.

Randers(Fotó: Winternitz Réka)

Randers
(Fotó: Winternitz Réka)

Azóta sok idő telt el, sokat változtam (természetesen jó irányba) és sok mindent megtanultam. A családtól egy éve elköltöztem Randersbe, ahol jelenleg turizmust tanulok egy helyi főiskolán, amiben az a legjobb, hogy dánul tanulhatom. Szeretem ezt az országot, a benne rejlő lehetőségeket és azt, hogy segített egy csetlő-botló egyetemistából felelősségteljes (az esetek többségében) felnőtté válnom.

Koppenhága(Fotó: Winternitz Réka)

Koppenhága
(Fotó: Winternitz Réka)

Egy bemutatkozásban nem lőhetek le minden poént, úgyhogy időről időre szeretnélek megismetetni Titeket a dán kultúra bájos, bár olykor elég kacifántos mivoltával. Megtudhatjátok például, milyen 3 megtévesztően tüneményes szőke kislány babysitterének lenni; milyen labirintusokat kell bejárni ahhoz, hogy emberré válj Dániában; illetve azt is elárulom, hogyan estem szerelembe ezzel a hangzásra nem éppen kecses nyelvvel.

(Még több szerzőnk bemutatkozása itt: bemutatkozások. Még több cikk Dániáról itt: Dánia. Még több cikk Rékától itt: Winternitz Réka.)

(Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is és nem maradsz le szerzőink egyetlen írásáról sem!)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!