Hat év után újra buszrobbantás Tel-Avivban

 Vélemény

‘A hadviselés újabb eleme – Get it online!’ Igen, két órával ezelőtt (a tel-avivi buszrobbantást megelőzően – a szerk.) még ez lett volna a cikkem címe, de picit megváltozott a helyzet. Dühös vagyok és mérges. Nem szeretem a gondolkodni képtelen, rosszindulatú embereket. 

Filozófia órán tanultuk Svachulay tanár úrnál a különböző lépcsőit az emberi értelemnek. Persze valami teljesen más volt a neve, de nem jut eszembe. Emlékszem, hogy 8 csoportra osztottuk a dolgokat és jó esetben az első 4-en mindenkinek túl kéne jutnia. Sajnos ez nem mindenkivel fordul elő. A szélsőséges emberek, akik gondolkodásra alkalmatlanok, direkt ártani akarnak a társaiknak, értelmes párbeszédet, vitát vezetni képtelenek, valahol a rangsor végén kullognak. Nem sokkal előzik meg az állatias embereket, akik a létfenntartás eszem-alszom-szaporodokján se tudnak túllépni.

Próbálok általában nem elítélni senkit, próbálok mindenkit megérteni, hogy mégis mi vezetheti. De azt nem fogom soha elfogadni, hogy CÉLZOTTAN teljesen ártatlan civileket gyilkolásszanak!

Márpedig Gáza ezt csinálja. Nem Gáza, hanem a Hamasz, akik most Gázát vezetik! A hírekben folyton az folyik, hogy Izrael ennyi, meg ennyi ártatlan embert ölt meg már megint a támadásban. Ugye az előző cikkemben is megjegyeztem, hogy az egész konfliktus azért kezdődött, mert Izrael megölt egy ártatlan katonai vezetőt, szabadsághőst. Miért is? Ja mert néhány (140+) rakétát kilőttek izraeli településekre az előző napokban Gázából.

Tegnap jó néhány ismerősöm közölte velem, hogy estére megvan a tűzszünet, megállapodtak a felek. Még a forrásokat is bemásolták a vezető hírportálokról. Én meg nem győztem nekik hangsúlyozni, hogy igen a Hamasz egész nap kürtöli a világba, hogy közel a tűzszünet, de minden izraeli forrás cáfolja azt egyelőre. Sőt még éjjel is, 3 órával azután, hogy már a Hamasz is beismerte, hogy nem lesz tűzszünet, kaptam otthonról a  bíztató híreket.

Ma is folyton jöttek a hírek a tűzszünet közelségéről, aztán BUMM!!! délben felrobbantottak egy buszt. Eddig 21 sérült, amiből 2 ember állapota súlyos. Egy embert már elfogtak, és jelenleg is keresnek egy nőt, aki feltehetőleg némi robbanószerrel sétálgat fel-alá Tel- Aviv utcáin.

Aki esetleg nem látta még:

A Hamasz két hete folyamatosan (persze már jó régóta tart ez a dolog, de az elmúlt két hétben elképesztően megemelkedett a támadások száma) célzottan izraeli településeket támad rakétákkal. Legjobb tudomásom szerint a civil lakosság támadása HÁBORÚS BŰNnek számít.

Izrael egy hete mondta azt, hogy elég! és kezdett válaszcsapásokba. Azóta egy újabb HÁBORÚS BŰNnel gyarapodott a lista, miszerint a gázai embereket „élőpajzsként” használják a mi kis szabadságharcosaink.

Előveszik őket valaha is ezekért a bűnökért?

Gyűjtöttem még pár képet:

Szép kis propaganda fotó ugye? A rossz hír az, hogy ami rajta van, az mind igaz. Persze a bal oldalt elfogadhatónak tartom.

Miért is halnak meg azok a szegény, ártatlan gázai civilek (kivételesen semmi cinizmus!!!)? Mert nem is engedik őket menekülni a helyszínről a hőseink (cinizmus visszakapcs). Sőt szeretnek a hátuk mögül, az udvarukról támadni, hogy ha a válaszcsapásban meghalnak – úgyis vannak elegen – akkor lehessen mutatni az izraeli hóhérok újabb kegyetlenkedését.

Gondolom ez a kép is photoshop és semmi köze a valósághoz:

És akkor a kép arról, hogy felhasználják a propaganda céljára a halottjaikat. Ja, azt még nem mondtam, hogy néha összekeverik a helyszíneket:

És ez a „kedvencem”:

Legalábbis az izraeliek egy nappal hamarabb már magukénak mondták szegény kisbabát. Gázában hivatalos nyelv a héber? Legalább a férfi mellényéről takarták volna el a feliratot…

Mindeközben az izraeli iskolák némelyikében – főleg amelyik még nyitva van – a gyerekek egy új játékot tanulnak. Fél perced van fedezékbe vonulni. Izgalmas, sportos és felbecsülhetetlen a nyeremény. Ha éles helyzetben is sikerül a dolog, akkor láthatod újra a szeretteid. Ki szeretné kipróbálni?

Az elmúlt napokban Jeruzsálemet is próbálták eltalálni. Picit szarkasztikus a dolog, de a rakéták palesztin telepek körül estek le. Ebből is látni, hogy nem a pontosság a céljuk, hanem csak lőjünk mindent, ha lehet, akkor a lehető legnagyobb károkat okozva, megölve mindenkit. Jeruzsálemet lövik!!! Nem csak azért vagyok felháborodva, mert ott van a Siratófal. Ott van a kereszténységnek is néhány igen szent helye, sőt ott van az Al- Aksza mecset is, ami ugye Mekka és Medina után jön közvetlen a sorban az Iszlám szent helyei között.

Mégis mit várnak?

Ha eltalálják valamelyik szent keresztény helyet a hihetetlenül pontos rakétájukkal, akkor mit fog hozzá szólni a világ?

Miért gondolják, hogy még azt is megúszhatják, ha a Siratófalat találják el?

És akkor mit mondanak, ha az Al- Akszát? Ki fog mellettük állni? Kit fognak hibáztatni?

Mindeközben az elmúlt évek során Gáza elképesztő mennyiségű pénzt kapott szerte a világból, hogy újraépítsen, iskolákat, kórházakat alapítson, és a többi. Ezek a tervek nem valósultak meg, de a pénz természetesen felhasználásra került.

Szomorú, de a radikális(!) arab világnak megéri fenntartani a gázai helyzetet, mert így mindig lesz okuk az Izrael elleni szent háborúra.

Nem tudom, mennyit lehetett hallani, arról, hogy a teljes áramellátásukat Izraeltől kapják. Hogy az utóbbi napokban is nagyjából 100 kamionnyi élelmiszer, gyógyszer érkezett Izraelből a gázaiak megsegítésére. Hogy folyamatosan hoznak át Gázából sebesülteket izraeli kórházakba és részesítik őket a legmodernebb ellátásban.

Több mint egy hete osztják meg a különböző képeket, ahol az emberek az előrenyújtott tenyerükre a STOP! feliratot írták. Elég egyértelmű Álljunk meg! Békét akarunk! mondandóval.

A mai eset után már ezt láttam:

Hétfő délután vendégeink voltak. Az ukrán lakótársam nővére a barátnőjével és egy-egy tündéri kis 4 éves forma gyerekkel. Itt is aludtak nálunk. 4-en két összetolt ágyon, Andrej pedig lement egy másik szobába, ahova befogadták. Ashdodi mind a két család. Inkább idejöttek, amíg lecsendesül az a napi 20-30 rakéta, amit nem teljesen önkéntesen, de fogad a város. Tegnap, már a haifai szervezetek szereztek nekik átmeneti szállást egy kibucban. A prüntyőknek jó kis kaland a tehenek, friss levegő és hasonló, talán nem is tart tovább pár napnál, de azért mégse így kéne lennie.

Nem tartom magam radikális embernek, de úgy érzem, most már tényleg ideje Izraelnek komolyan odacsapnia és belekezdeni a szárazföldi műveletekbe, hogy a Hamaszt a lehető legjobban leépítse, különben sehogy se fog jobbra fordulni a helyzet.

ELÉG VOLT!

 „Megbocsájthatjuk az araboknak, hogy a gyerekeinket megölik. Azt viszont nem bocsájthatjuk meg nekik, hogy arra kényszerítenek minket, öljük meg a gyerekeiket…Akkor élhetünk békében az arabokkal, amikor megtanulják jobban szeretni a gyerekeiket, mint ahogyan minket gyűlölnek.”

Golda Meir (1898-1978) izrael egyik alapítója, az állam 4. miniszterelnöke

A szerző írása vélemény, melyet kulturált keretek között megvitathattok, akár kommentben, akár válasz-poszt formájában.


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!