Israel loves Iran – egy családapa példát mutat a politikusoknak

A közösségi média az utóbbi években már megmutatta, mekkora hatalommal bír és mennyire tudja befolyásolni az aktuálpolitikát (ld. Arab tavasz). Azonban nem csak negatív, forradalomra vagy felkelésre buzdító kezdeményezések indultak el.

Izrael és Irán között hónapok óta nagy a feszültség. A két ország folyamatos hadgyakorlatokat tart, és elég valószínű, hogy hamarosan fegyveres konfliktusra is sor kerül.

Nyolc hónappal ezelőtt egy Ronny Edry nevű izraeli családapa megelégelte a politikusok és a média által terjesztett propagandát, ami háborús készültségre bíztatja az ország lakóit.

„Nem ismerek egyetlen iránit sem, és ahhoz, hogy háború legyen két nemzet között, először is félnünk kell egymástól és utálnunk egymást.”

Az Israel-loves-Iran egy egyszerű Facebook oldalnak indult, ami a békét, és az egymás megismerését akarta propagálni. Ez azonban kinőtte magát, és már elérte a 91.000-et a Facebook like-ok száma.

Több száz, a Világ különböző országaiban élő fiatal vesz már részt a kampányban. Lényege, hogy bárki feltölthet az oldalra egy képet egy folyamatosan cserélődő szlogennel (Iranians, we love you. We will never bomb your country; Vote peace; Not ready to die in your war; Ready to live in peace)

Ronny legújabb ötlete, hogy a monitorról az utcára is kiterjeszti a felhívást, ezzel még több emberhez eljuttatva az üzenetet. Pár hét alatt 150.000 dollárt szedett össze támogatóktól, amiből egy nagyszabású plakátkampányt indított a zsidó államban.

Israel-loves-Iran plakát egy tel-aviv-i buszon

Az ötletgazda a projecttel azt reméli, hogy fel tudja hívni a politikusok, és az állampolgárok figyelmét arra, hogy mindannyian egyenlők vagyunk, valamint hogy egy esetleges háború kitörésének mekkora emberveszteségei lennének.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!