Kínai piac kicsit másképp – CSAK ERŐS IDEGZETŰ OLVASÓINKNAK!

Feltétlenül fontosnak tartottam bemutatni nektek a kínai piacot. Ez alatt most nem azt a részét értem, ahol olcsó ruhát, cipőt vagy egyéb tárgyakat lehet vásárolni, hanem ahol állatokat. Olykor még élve, azért, hogy majd valamikor megegyék őket, máskor kibelezve, megnyúzva, felszeletelve stb. Tudom, otthon is esznek az emberek állatokat, és ugyanúgy megvásárolják a piacon őket – de ez valahogy más. 

Tegnap összeszedtem a bátorságom és BaBaval, a kínai barátnőmmel elmentem Dongmenbe, Sencsen (Shenzen) legnagyobb piacára. A piacnak van egy ruhás-cipős-tárgyas része, egy étel-, és egy zöldség-gyümölcs-állat részlege is.

Engem az utóbbi érdekelt igazán, és örülök, hogy BaBa velem jött, mert nélküle nem biztos, hogy megtaláltam volna a piac ezen részét.

A tengeri herkentyűk annyira nem zaklattak fel, ilyeneket már láttam korábban, bár itt akadtak egészen egzotikus állatok is. Az összekötözött rákok látványától azonban megszakadt a szívem, és az is megrázó látvány, ahogy a halak fejét szinte kiállítási darabként egymás mellé pakolva kínálják. Embertelen az is, ahogy a szárnyasokat tartják, szegény állatok néha-néha - amennyire lehetett - kidugták a fejüket, hogy kapjanak levegőt. Egy egészen kis kalitkába vannak beszorítva, amíg el nem adják őket. Tehát nagyjából életük végéig.

De kínálnak itt különféle hüllőket is emberi fogyasztásra: lehet kapni kígyót; teknőst, szinte mindenféle méretben; békákat, összezsúfoltan, zsákokban tárolva vagy épp, gépies mozdulatokkal eltávolítva a fejüket a testüktől, majd kupacokba hajigálva a testeket, ahogyan  a képeken látható hölgy is csinálta; esetleg krokodilt, már összedarabolt állapotban.

A piacnak ez a része egyben feldolgozóüzem is, ahol naponta számtalan disznó, kecske és bárány kezdi meg útját darabokban az evőpálcikák felé. Hátborzongató volt hódot látni egy ketrecben. A világ számos országában védett állat itt szintén új gazdára várt, aki feltehetően egy jóízű ebéd vagy vacsora keretében fogyasztotta el azóta. Ahogy valószínűleg ezek a macskák is egy tányéron végezték már.

Macskák(Fotó: Harmincz Rita)

Macskák
(Fotó: Harmincz Rita)

De a legfelkavaróbb látványt számomra mégis a második oldalon látható utolsó két kép nyújtotta…

FIGYELEM! A CIKK A KÖVETKEZŐ OLDALON FOLYTATÓDIK, A PIACON KÉSZÜLT FOTÓKKAL. A FÉNYKÉPEK  A NYUGALOM MEGZAVARÁSÁRA ALKALMASAK, CSAK ERŐS IDEGZETŰ OLVASÓINKNAK AJÁNLJUK A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉT!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!